FIM ISDE 2022 – 5η ημέρα: 13η η Εθνική μας! Εξαιρετική παρουσία της Ελληνικής ομάδας!

Ducati Streetfighter V4 Lamborghini – Εντυπωσιακή πρεμιέρα στο Misano
2 Σεπτεμβρίου 2022
Ελληνική συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross της Τουρκίας
2 Σεπτεμβρίου 2022

FIM ISDE 2022 – 5η ημέρα: 13η η Εθνική μας! Εξαιρετική παρουσία της Ελληνικής ομάδας!

Άνισος αγώνας από πλευράς «πόρων»

Την σημαία ψηλά, κρατά η εθνική μας ομάδα στο FIM International Six Days Enduro 2022 μέσα στην οποία συμμετέχει και ο συντάκτης του περιοδικού ΜΟΤΟ, Κίμων Καράμπελας.

Σήμερα τερμάτησαν σε θέσεις που τους επέτρεψαν να κρατήσουν την κατάταξη ομάδων που πέτυχαν εχθές με τον Κίμωνα να ολοκληρώνει την 5η ημέρα 100ος με μόλις ένα δευτερόλεπτο διαφοράς από τον 99ο, ακολουθούμενος από τον Κακολύρη που σήμερα τερμάτησε στην θέση 104 γενικής, τον Βαρσάμη που σήμερα ήταν 110ος και τον Χασάπη στην 127η θέση της 5ης ημέρας.
Μέχρι σήμερα οι αναβάτες του ISDE έχουν κάνει 1.420 χιλιόμετρα σκληρό Enduro μέσα σε μονοπάτια, περίπου τριακόσια κάθε ημέρα λοιπόν! Όπως αντιλαμβάνεστε πρόκειται για μία εξαιρετικά δύσκολη δοκιμασία με τον καιρό μάλιστα να μην τους χαρίζεται και ήδη τώρα, στο τελειώμα της 5ης ημέρας, βρέχει καταρακτωδώς, έτσι για να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο την αυριανή, 6η ημέρα.

Πάμε να δούμε την Overall γενική κατάταξη τώρα, στο σύνολο των 5 ημέρων:

Αυτή την στιγμή ο Κίμων είναι στην 103 θέση της OVERALL γενικής με Husqvarna, αλλά πρώτος Έλληνα στο Trophy είναι ο Κακολύρης Παναγιώτης στην 102η θέση OVERALL γενικής με Beta, ακολουθούμενοι από τους Βαρσάμη Δημήτρη στην 106η OVERALL γενικής και με τον Χασάπη Ιωάννη 129ο, αμφότεροι με KTM, ενώ όλοι μαζί συνθέτουν μία ομάδα που έχει καταφέρει ως τώρα να τραβήξει τα βλέμματα καθώς διαθέτει λιγότερους πόρους και βασίζεται περισσότερο στα πόδια της, από άλλες χώρες που έχει αφήσει πίσω της.

Στην κατηγορία των Club ο Απόστολος Ζβιντερίκος αγωνίζονται με τον Ζαφειρίου Παναγιώτης και τον Πισιμάνη Γιώργο έχοντας αντιμετωπίσει μία αστοχία με το mouse στον πίσω τροχό που ήταν πέρα από τις δυνάμεις του αλλά και τον έλεγχό του και τον ανάγκασε σε επανεκκίνηση!

 

 

 

Οι Έλληνες αναβάτες είχαν αυτές τις ημέρες να αντιμετωπίσουν αρκετά δύσκολες διαδρομές με σκληρότερη όλων την διαδρομή της 4ης ημέρας και την σημερινή 5η ημέρα να περνά πιο εύκολα ενώ τους είχαν προειδοποιήσει από την διοργάνωση πως θα ήταν η πλέον δύσκολη!

Έτσι κι αλλιώς ο βαθμός δυσκολίας του ISDE ξεφεύγει από τον μέσο όρο κατά πολύ κι ακόμη και οι πρώτες ημέρες που κύλισαν πιο ομαλά για την ελληνική ομάδα, ζητούσαν στην πράξη αρκετά υψηλό επίπεδο ικανοτήτων. Η τρίτη ημέρα ήταν ακόμη πιο δύσκολη για τους έμπειρους αναβάτες με την τέταρτη να σκαρφαλώνει ακόμη πιο ψηλά στην βαθμίδα αναγκάζοντάς τους να αρχίσουν να εξερευνούν εκ νέου τα όρια που βάση της εμπειρίας τους και του πλούσιου βιογραφικού τους, αντιλαμβάνεστε πως ήταν ένας κανονικός Γολγοθάς στην διάρκεια του οποίου έγιναν αρκετές εγκαταλείψεις από τις άλλες ομάδες. Τότε ήταν που η εθνική μας σκαρφάλωσε εμπρός και διατήρησε σήμερα αυτή την θέση σε μία έως τώρα πορεία που κρίνεται εξαιρετική, δεδομένων των πόρων και της προσωπικής προσπάθειας που απαιτείται μετά από κάθε σκέλος.

Επιπρόσθετα το έδαφος απέχει αρκετά από τα δεδομένα του ελληνικού endure και παρότι οι αναβάτες είναι έμπειροι σε ξένους αγώνες, παραμένει μεγάλη η απόσταση από την συνήθη προπόνησή τους. Μαλακά χώματα και αρκετή «πούδρα» χωρίς όμως να απουσιάζουν οι πέτρες και οι ρίζες των δέντρων για να κρατήσουν έτσι την συνολική εικόνα κοντά στα συνήθη μεσογειακά δεδομένα.

Είναι τόσο μαλακά τα χώματα που σε ορισμένες διαδρομές δημιουργήθηκαν αυτές τις ημέρες λούκια ακόμη και μισού μέτρου, πράγμα που δυσκολεύει εκείνους που ακολουθούν και τους αναγκάζει σε πιο αργό ρυθμό και περισσότερη κούραση.

Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που η 4η ημέρα ήταν η πιο δύσκολη από τις υπόλοιπες καθώς η διαδρομή αποτελούσε επανάληψη της 3ης ημέρας και άρα τους ανάγκασε να αντιμετωπίσουν σκαμμένα λούκια σε μορφή χαρακωμάτων…

Σήμερα η διαδρομή είχε ορισμένα πολύ απαιτητικά ανηφορικά κομμάτια που είναι τα σημεία που προειδοποίησε η διοργάνωση τις ομάδες. Αποδείχτηκε όμως για την δική μας μία πιο ομαλή ημέρα με όλους τους Έλληνες αναβάτες να αναπτερώνουν το ηθικό τους και να στοχεύουν πλέον στην αυριανή τελευταία ημέρα!

Από εκεί και πέρα οι Άγγλοι είναι η ομάδα που αναμένεται να κερδίσει το FIM ISDE, και όπως χαρακτηριστικά μας μετέφερε ο Κίμων, θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένο πως έχουν έρθει οργανωμένοι και προπονημένοι να κερδίσουν μετά από τόσο μεγάλη αποχή. Πράγματι αν το καταφέρουν θα είναι η πρώτη φορά από το 1953! Και μάλιστα σε έναν αγώνα αρκετά απαιτητικό και με υψηλότατο ανταγωνισμό με τους δύο πρώτους γενικής, τον Verona και τον Garcia να έχουν διαφορά 0.04 δευτερολέπτων.

Η διαφορά αυτή σε αγώνες μοτοσυκλέτας μπορεί να ακούγεται φυσιολογική, όχι όμως για αγώνες Enduro και σίγουρα όχι για αγώνες που διαρκούν ημέρες, πράγμα που απλά φανερώνει τον υψηλότατο ανταγωνισμό.

Αρθρογράφος: thanos
Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Click to access the login or register cheese