Kawasaki Ninja ZX-4R 2023 – Αποκάλυψη Τώρα!

Πωλείται το Ducati Desmosedici RR GP8 του Casey Stoner
1 Φεβρουαρίου 2023
Πώς θα κυλά ένα Σαββατοκύριακο MotoGP το 2023
1 Φεβρουαρίου 2023
Πωλείται το Ducati Desmosedici RR GP8 του Casey Stoner
1 Φεβρουαρίου 2023
Πώς θα κυλά ένα Σαββατοκύριακο MotoGP το 2023
1 Φεβρουαρίου 2023



Kawasaki Ninja ZX-4R 2023 – Αποκάλυψη Τώρα!

Η Kawasaki έδωσε τέλος στο «σήριαλ» του μικρού τετρακύλινδρου supersport μοντέλου, αποκαλύπτοντάς το!

Έχουν περάσει σχεδόν.. 30 χρόνια από το ύστατο πράσινο 400άρι που γεφύρωνε πίστες και δρόμους, το ZXR400 και τώρα ήρθε η ώρα της αναγέννησης του με τη σύγχρονη μορφή της γνωστής οικογενείας των Ninja.

Ο τετρακύλινδρος, υγρόψυκτος, εν σειρά κινητήρας των 399 κ.εκ. αναφέρεται πως αποδίδει κάτι λιγότερο από 80 ίππους -78,9 για την ακρίβεια- με τη βοήθεια του Ram Air, «ουρλιάζοντας» ως τις 15.000 και πλέον στροφές! Το στιβαρό χωροδίκτυωμα από ατσάλι του ZX-25R είναι και το πλαίσιο που φιλοξενεί το πολυαναμενόμενο και προαναφερθέν μηχανικό σύνολο.

 zx4r23d.jpg

Όμως τα περιφερειακά αναμένεται να έχουν ανώτερα χαρακτηριστικά, όπως οι αναρτήσεις της Showa (SFF-BP εμπρός ενώ η πίσω ανάρτηση είναι όμοιας συμπεριφοράς με το ZX-10R!). Στα φρένα έχουμε ακτινικές δαγκάνες για τους δυο εμπρός δίσκους στα 290 χλστ.,με το πίσω δισκόφρενο να είναι αντίστοιχα στα 220 χλστ. Στα ελαστικά, οι επιλογές θα είναι μπόλικες καθώς οι διαστάσεις είναι 120/70×17 εμπρός και 160/60×17 πίσω.

 zx4r23bc.jpg

Η εμφάνιση φωνάζει ZX από μακριά με τους Ιάπωνες σχεδιαστές να μη βάζουν φωτιά στα μολύβια τους καθώς όλες οι σχεδιαστικές γραμμές και γραφικά έχουν συντηρητικά θα έλεγε κανείς την ταυτότητα της σειράς. Άπαντα τα φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας LED, με τα γκάτζετ να δίνουν το παρών στην έγχρωμη LCD οθόνη 4,3’’ που επέχει θέση πολυοργάνου με την επιλογή της προβολής της πληροφορίας για πίστα. Το δε πολυόργανο είναι συνεργαζόμενο με την εφαρμογή «Rideology» της Kawasaki, φέρνοντας τις ανέσεις του smartphone όπως το GPS, μπροστά στα μάτια του αναβάτη. Φυσικά δε λείπουν το Traction Control και τα δέοντα Riding Modes, με τις επιλογές Sport, Road, Rain και Rider – κοινώς κατά το δοκούν του αναβάτη.

 zx4r23de.jpg

Δυο ακόμα εκδόσεις SE και RR

Το Ninja ZX-4R θα διατίθεται σε δυο εκδόσεις πλέον της βασικής, SE και RR. Στην SE έχουμε τα αγωνιστικά χρώματα της πράσινης ομάδας στα WSBK, φιμέ ζελατίνα, θύρα USB, προστατευτικά πλαισίου και Quickshifter για ανεβάσματα και κατεβάσματα. Η RR έκδοση έχει επιπλέον τον ίδιο τύπο πίσω ανάρτησης με το ZX-10R, το BFRC-Lite της Showa.

zx4r23dez.jpg

Κερασάκι στην τούρτα του μικρού πυραύλου εδάφους-εδάφους, είναι ενδεικτικά το βάρος της «βαριάς» SE στα 189 κιλά πλήρης υγρών -άρα και των 15 λίτρων καυσίμου του ρεζερβουάρ. Μακάρι το ZX-4R να ήρθε για να μείνει καθώς αναμένεται στην Ευρώπη το φθινόπωρο του 2023 συνιστώντας μια κατηγορία μόνο του. Στο φλέγον θέμα της…τιμής, έχει ανακοινωθεί το κόστος της RR έκδοσης στις Η.Π.Α. στις 9,699 δολλάρια, ήτοι 8.882 ευρώ με την τρέχουσα ισοτιμία (01/02/23).

Θα έχουν άραγε σημαντική διαφορά οι απλούστερες εκδόσεις και αν ναι, τι θα λένε τα ταμπελάκια με τις τιμές στα μέρη μας; Μήπως η Kove φέρει μια απρόσμενη -λέγε με 400RR– απάντηση; Ίδωμεν!

Αρθρογράφος: nospam@bikeit.gr (Νίκος Τσαμάνδουρας)
Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Click to access the login or register cheese