KTM 890 / 990 SMT – Μια ακόμη επιστροφή ετοιμάζεται

Απόδραση στο Δάσος Φολόης και τη Λίμνη Λάδωνα
2 Δεκεμβρίου 2022
Πραγματοποιήθηκε η Honda Racing THANKS DAY του 2022
2 Δεκεμβρίου 2022

Για πολλοστή φορά διαρρέει φωτογραφία κάποιας νέας ΚΤΜ σε διαδικασία εξέλιξης και αυτή τη φορά είναι μια SMT.

Πριν από λίγες μόλις μέρες είδαμε δει μια σειρά φωτογραφιών που αποκάλυπταν διάφορα μελλοντικά μοντέλα της ΚΤΜ σε δοκιμές στον δρόμο, μεταξύ δε αυτών βρισκόταν και ένα ψηλό 1290 με τροχούς 17 ιντσών.

Το σχετικό ρεπορτάζ μιλούσε για 1290 SMC, σε άλλα ΜΜΕ το είδαμε ως SMT – επίσημα η μοτοσυκλέτα ακόμη δεν υπάρχει, ο καθένας γίνεται νονός της – αλλά η ουσία είναι πως έρχεται κάτι παραπλήσιο στο 990 SMT που γνωρίζαμε και στην Ελλάδα από το 2009 ως το 2013 και μάλλον δε θα είναι μόνο ένα μοντέλο.

Οι νέες φωτογραφίες που δημοσιεύει το γερμανικό Motorrad μας δείχνουν μια ακόμη υλοποίηση που θυμίζει πάρα πολύ το SMT, σε μια μοτοσυκλέτα που δείχνει μικρότερη σε όγκο από τη 1290 SMC/SMT και σαφώς πιο προχωρημένη σε βαθμό εξέλιξης – δείχνει σχεδόν έτοιμη για παραγωγή.

Οι Γερμανοί συνάδελφοι μιλούν για 890 SMT, με προφανή στόχο της ΚΤΜ να τα βάλει με μοτοσυκλέτες αντιπάλων όπως οι BMW F900XR, Yamaha Tracer 9 κ.ο.κ.

KTM 890 SMT Erlkoenig 169Gallery dd027094 1959491

Θα μπορούσε πάντως εξίσου πιθανά να είναι 990 SMT και όχι 890. Έχουμε ήδη δει σε διαφορετικές χρονικές στιγμές φωτογραφίες και σχετικές πληροφορίες για 990 Duke, Adventure και RC, όλα δείχνουν πως η φαμίλια των 890 οδεύει προς μια νέα μεγαλύτερου κυβισμού γενιά, απλά δεν ξέρουμε ακόμη το πότε. Δυστυχώς στις φωτογραφίες αυτές δε φαίνεται το πάνω μέρος των κυλίνδρων, εκεί που εντοπίζονται κυρίως οι οπτικές διαφορές μεταξύ των δύο κινητήρων.

Από την άλλη, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η ΚΤΜ έχει να παρουσιάσει τέσσερεις ακόμη Adventure μοτοσυκλέτες ως τον Ιανουάριο 2023, και αυτή θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μια εξ αυτών.

Αυτό θα εξηγούσε και τη χρήση του τρέχοντος προβολέα της ΚΤΜ, αντί για τους κάθετους προτζέκτορες που πρωταγωνιστούν σε όλα τα κατασκοπικά φιλμάκια, από Duke ως Adventure του μέλλοντος. Ίσως μάλιστα δεν είναι τυχαίο που η μόνη άλλη μοτοσυκλέτα από αυτή τη φουρνιά φωτογραφιών που φορά τον τριγωνικό προβολέα είναι η μεγάλη SMT.

Η ουσία πάντως είναι πως στην ΚΤΜ επικρατεί ένας αναβρασμός νέων μοντέλων και δεν πρόκειται απλώς για φήμες, αφού όλα όσα έχουμε αναφέρει υποστηρίζονται από φωτογραφίες των πρωτοτύπων που δοκιμάζονται στον δρόμο (και τα οποία όλα, κατά μυστηριώδη σύμπτωση, απαθανατίζονται συνήθως αρκετά καθαρά από φωτογραφικούς φακούς που έτυχε να κόβουν βόλτες στη γειτονιά).

Η αυστριακή εταιρεία μεγαλώνει με ταχύτατους ρυθμούς και είναι σαφές ότι σκαρώνει μια ολομέτωπη επίθεση με αρκετά νέα μοντέλα και ολική επανεκκίνηση για κάποιες υπάρχουσες σειρές. Δεν πιστεύω να έχουμε ξεχάσει πως κάπου στην Ασία σιγοψήνεται και μια γκάμα δικύλινδρων 490 με εκπροσώπους σε όλες τις οικογένειες μοντέλων…

Πηγή: Motorrad Online (με περισσότερες φωτογραφίες)

Αρθρογράφος: info@bikeit.gr (Σπύρος Τσαντήλας)
Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Click to access the login or register cheese