KTM – Bajaj: … και ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες

ΕΚΟ Smile – Νέο Πρόγραμμα Επιβράβευσης
29 Ιουλίου 2022
Νέο Z2 125 από την Daytona by Zontes για δυναμικές καθημερινές μετακινήσεις
29 Ιουλίου 2022

Η νέα στρατηγική για την ηλεκτροκίνηση είναι…

Παρόλες τις αντιφάσεις και τα μπρος-πίσω, με την εταιρία μια να υποτιμά και μια να ανεβάζει τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, μετά από μια μάλλον συγκεχυμένη δήλωση του αφεντικού της ινδικής Bajaj – που αφορά και την KTM μιας και η ινδική εταιρία κατέχει τις μισές σχεδόν μετοχές της αυστριακής φίρμας – έρχεται μια νέα τοποθέτηση στο θέμα της ηλεκτροκίνησης

Κατά την παρουσίαση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της εταιρίας, ο πρόεδρος της Bajaj ανέφερε για την συνεργασία με την KTM όσον αφορά στα ηλεκτρικά ως εξής: «Είμαστε επίσης σε συζητήσεις με την KTM και υπάρχει συνεργασία στην οποία εξελίσσουμε ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες υψηλής ποιότητας…».

Concept by Mohit Solanki

Η σύνδεση μεταξύ KTM και Bajaj είναι παλιά. Από το 2007, το μερίδιο της Bajaj στην KTM Power Sports έχει αυξηθεί στο 48%.

Το 2021, οι μετοχές αυτές μεταβιβάστηκαν πλήρως στην PTW Holding AG, η οποία ιδρύθηκε από κοινού με τον Όμιλο Pierer. Στο εργοστάσιο του Chakan στη Μαχαράστρα της Ινδίας, η Bajaj κατασκευάζει τα μονοκύλινδρα μοντέλα της KTM και της Husqvarna για τη διεθνή αγορά.

Τον Ιανουάριο του 2022 ο πρόεδρος της KTM Stefan Pierer έκανε μια σαφή δήλωση σχετικά με την ηλεκτροκίνηση και τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες: «Η ηλεκτροκίνηση είναι γενικά μια ανοησία, η οποία προωθείται από πολιτικούς χωρίς επιστημονική γνώση». Βάλτε πολλά θαυμαστικά στο τέλος της πρότασης!

Τα δύο αφεντικά λένε αντίθετα πράγματα; Ακριβώς.

Αμέσως μετά τη δήλωση του προέδρου της Bajaj, υψηλά ιστάμενος της ΚΤΜ διαρρέει στον Τύπο πως η συνεργασία με την Bajaj γύρω από τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες δεν έχει αλλάξει. Κι ότι εξελίσουν από κοινού δίτροχα αστικής ηλεκτρικής μετακίνησης στα 48 Volt.

Δεν υπάρχει περαιτέρω εξέλιξη και το high-end που αναφέρθηκε στην Ινδία, είναι μάλλον μεταφραστικό λάθος δήλωσε συγκεκριμένα.

Με την Bajaj εξελίσσουμε υψηλή τεχνολογία όσον αφορά στην αστική μετακίνηση, στα 48 volt για να κινούμε μοτοσυκλέτες έως 400 cc”.

Το ΚΤΜ E-Duke ή το Husqvarna E-Pilen είναι τα απτά παραδείγματα.

Οι μεσαίες μοτοσυκλέτες KTM που φτάνουν σήμερα μέχρι τα 400 cc που θα γίνουν “πειραματόζωα” για την νέα ηλεκτρική εποχή – κλιματικά ουδέτερες, είναι έτοιμες.

 

Ωστόσο, το μάρκετινγκ της εταιρίας – πέρα από τις προκλητικές δηλώσεις του μεγάλου αφεντικού Pierer – δεν θέλει να αποκλείσει μια μεγάλη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα από την KTM και επισημαίνει την έλλειψη καινοτομιών στην τεχνολογία κυψελών.

Εάν επιτευχθεί εξέλιξη στην τεχνολογία τους, η KTM θα επαναπροσδιορίσει τα μελλοντικά της σχέδια.

Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η στρατηγική της αυστριακής εταιρίας για το μέλλον και την ηλεκτροκίνηση.

Αρθρογράφος: superpapi
Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Click to access the login or register cheese