KYMCO AK 550 (2017-2021)

BMW Group Hellas – Εκθέτει ηλεκτρικά μοντέλα στο The Ellinikon Experience Park
25 Ιουλίου 2022
Αποστολή Mugello: Ξεκίνησε η γιορτή της VMoto – Super Soco
25 Ιουλίου 2022

KYMCO AK 550 (2017-2021)

Διχάζει την δική σου προσωπικότητα…
Τιμή: από €6.500
Test MOTO: τ. 580
 
Διχάζει την δική σου προσωπικότητα…
 
Το AK550 ξέρει πολύ καλά τι είναι, εσύ θα έχεις το πρόβλημα μόλις κάνεις την πρώτη βόλτα μαζί του! Το παίρνεις για σκούτερ και χαίρεσαι την ευελιξία του, μέχρι την στιγμή που θα ανακαλύψεις πως έχεις μοτοσυκλέτα…
 
Το AK550 είναι το καλύτερο παράδειγμα της ταχείας προόδου της Kymco, ένα σκούτερ που χαίρεσαι να το πλαγιάζεις ακραία, ξύνοντας την ποδιά του στην άσφαλτο! Σε κάθε εκκίνηση, το AK550 κοντράρεται με μοτοσυκλέτες και σε κάθε περίπτωση που δεν παίζουν ρόλο τα κυβικά και η ιπποδύναμη, έχει τις ίδιες πιθανότητες να βγει πρώτο, ενίοτε και περισσότερες! Είναι απίστευτα σταθερό στην γρήγορη οδήγηση πλαγιάζοντας με τέρμα γκάζι και το κοντέρ να δείχνει 160-170, χωρίς την παραμικρή ταλάντωση. Κι αν συμπεριφέρεται έτσι σε αυτά τα χιλιόμετρα, τότε αυτό σημαίνει ότι είναι εξίσου σταθερό και σε κάθε άλλο ρυθμό οδήγησης, χωρίς να έχει θυσιαστεί μέρος της ευελιξίας. Χαίρεσαι να το οδηγείς μέσα στα αυτοκίνητα και μάλιστα γρήγορα, αν αυτό θέλεις. Για αναβάτες άνω του 1,80 ύψους η πρώτη εντύπωση δεν είναι η καλύτερη, ενώ για τους πιο… vertically challenged τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα και η προσαρμογή άμεση. 
 
Ένα κανονικά, διασυνδεδεμένο με το κινητό σου, κέντρο επιχειρήσεων. Μικροί καθρεπτισμοί αλλά χωρίς αντανακλάσεις από τα όργανα που τονίζουν θεματικά την ασιατική καταγωγή τους
 
Υπάρχουν ελάχιστοι κραδασμοί από τον κινητήρα με την τραχιά χροιά και τον χαρακτηριστικό ήχο, που μαζί με την ευστροφία μετά τις χαμηλές στροφές και σε συνδυασμό με μία δυνατή απόκριση στο δεξί γκριπ, σου δημιουργούν την επιθυμία να οδηγήσεις γρήγορα στην ευθεία. Στα περισσότερα σκούτερ της κατηγορίας του, ο πρωταρχικός στόχος είναι να προσφέρουν άνεση κι έως τουριστική μετακίνηση, με το ΑΚ550 προσθέτεις και την ικανοποίηση να οδηγείς γρήγορα!
 
Οι δύο χάρτες έχουν χαρακτηριστική διαφορά στην απόδοση, αλλά όχι στην κατανάλωση αν κρατήσεις το γκάζι τέρμα ανοικτό. Το μόνο πρόβλημα εδώ, είναι ότι με δεδομένο την συμπεριφορά του, δυσκολεύεσαι να μην είσαι παντού τέρμα γκάζι… Σε αυτή την περίπτωση έρχονται τα εξαιρετικά φρένα να συμπληρώσουν τα εφόδιά σου, που έχουν την δύναμη ακόμα και να σε εκτοξεύσουν από την σέλα, αν τους το ζητήσεις. Το ABS από την άλλη δεν είναι το πιο σύγχρονο που υπάρχει, ενώ η εξαιρετική δύναμη των φρένων δεν αφήνει και πολλές ευκαιρίες να παρουσιάσει τον καλύτερο εαυτό του.
 
Ευρύχωρη σέλα, που στεγνώνει αρκετά γρήγορα και μπορεί να σε φιλοξενήσει για μεγάλες αποστάσεις απροβλημάτιστα
 
Κάτω από την σέλα υπάρχει χώρος για ένα full face κράνος και περισσεύει αρκετός για ένα τσαντάκι, ενώ κάτω από το τιμόνι οι δύο θήκες έχουν ακανόνιστο σχήμα που δεν ευνοεί την χρηστικότητα και ταυτόχρονα ένα χείλος που σου γρατζουνά τα χέρια. Ωστόσο, στην μέση των οργάνων δεσπόζει το “κέντρο επιχειρήσεων”, το εκπληκτικό noodoe που καθιστά την Kymco μία από τις πιο σωστά σκεπτόμενες εταιρείες, γιατί προσφέρει αυτό που οι άλλοι δίνουν στον πρόσθετο εξοπλισμό. Η σύνδεση είναι εύκολη και το μενού εύχρηστο και γρήγορο στην πλοήγηση, με αποτέλεσμα να έχεις στο βασικό εξοπλισμό κάτι που στον ανταγωνισμό το χρυσοπληρώνεις. 
Η ευχάριστη έκπληξη του ΑΚ550 που σου προσφέρεται από την καθημερινή μετακίνηση, μέχρι την ενθουσιώδη οδήγηση στους επαρχιακούς, συνεχίζεται όταν πρόκειται να ταξιδέψεις μαζί του. Η κάλυψη από τον αέρα είναι ικανοποιητική, όχι η απόλυτα καλύτερη της κατηγορίας αλλά δεν εγείρει ζητήματα, ενώ και η ζελατίνα δεν δημιουργεί στροβιλισμούς ή φαινόμενο υποπίεσης, τραβώντας το κράνος προς τα εμπρός. Οι αναρτήσεις διατηρούν την υποδειγματική λειτουργία τους, και την καλή εντύπωση που άφησαν στην γρήγορη οδήγηση. Το πιρούνι έχει προοδευτική συμπίεση, είναι εξαιρετικά δύσκολο να το κάνεις να τερματίσει την διαδρομή του και βυθίζεται ελεγχόμενα στο δυνατό φρενάρισμα, συμβάλλοντας έτσι στην απουσία γλιστρήματος εμπρός.
Με πραγματικά λίγα μειονεκτήματα που δεν σου στερούν οδηγική ευχαρίστηση ή πρακτικότητα κίνησης μέσα στην πόλη, τα διλλήματα στην σέλα του AK550 δημιουργούνται αναφορικά με την διάθεση του αναβάτη, όχι με τις δικές του ικανότητες. Ευέλικτο ανάμεσα στα αυτοκίνητα, περνώντας οπουδήποτε περνούν πολύ μικρότερα σκούτερ, εύκολο στις μανούβρες και απίστευτα ασφαλές σε γρήγορη οδήγηση σε επαρχιακούς, το AK550 δεν σου βάζει όριο στο τι θα κάνεις μαζί του, εσύ απλά πρέπει να το αποφασίσεις.
 
Εύρος τιμών
Οι τιμές ξεκινούν από πραγματικά χαμηλό επίπεδο (6.500 ευρώ) και αφορούν μάλιστα μοντέλα προσεγμένα στην χρήση τους.
 
Τι πρέπει να προσέξετε
Να έχουν γίνει στην ώρα τους τα σέρβις σε ό,τι αφορά ιμάντες και ρυθμίσεις, καθώς και την κατάσταση του φυγοκεντρικού
 
Ναι
Για συνδυασμό γρήγορης και τουριστικής οδήγησης
 
Όχι
Για την ελαφρώς αυξημένη κατανάλωση σε γρήγορο ρυθμό
 
Γιατί
Προσφέρει γενναιόδωρα, όσα ο ανταγωνισμός χρεώνει ως after market εξοπλισμό
 
 
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 
 
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
Τύπος: Τετράχρονος, υγρόψυκτος, δικύλινδρος με 2ΕΕΚ και 4 Β/Κ
Διάμετρος επί διαδρομή (mm): 69 Χ 73,6
Κυβικά (cc): 550
Σχέση συμπίεσης: 
Τροφοδοσία: Ψεκασμός
Σύστημα εκκίνησης: Μίζα
Σύστημα εξαγωγής: 2 σε 1
 
ΜΕΤΑΔΟΣΗ
Τύπος συμπλέκτη: Φυγοκεντρικός
 
ΠΛΑΙΣΙΟ
Τύπος:  Αλουμινίου, περιμετρικό
Γωνία κάστερ (°):
Ίχνος (mm): –
Μεταξόνιο (mm): 1.580
Ύψος σέλας (mm): 785
Βάρος κατασκευαστή γεμάτη (kg): -/230
Ρεζερβουάρ/ρεζέρβα (l): 15 / –
 
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
Εμπρός: Τηλεσκοπικό πιρούνι
Διάμετρος (mm): –
Διαδρομή (mm):
Ρυθμίσεις: Καμία
Πίσω: Μονό αμορτισέρ με μοχλικό
Διαδρομή (mm): –
Ρυθμίσεις: Προφόρτιση ελατηρίου
 
ΦΡΕΝΑ
Εμπρός: Δίσκοι 270mm με ακτινικές δαγκάνες Brembo εμβόλων και συνδυασμένο ABS
Πίσω: Δίσκος 260mm με δαγκάνα δύο εμβόλων με συνδυασμένο ABS
 
ΤΡΟΧΟΙ
Εμπρός
Εμπρός Ελαστικό: 120/70-15
Πίσω Ελαστικό: 160/60-15
 
ΟΡΓΑΝΑ / ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Ταχύμετρο, στροφόμετρο, ρολόι, στάθμη καυσίμου, ολικό χιλιομετρητή, μερικό χιλιομετρητή, θερμοκρασία ψυκτικού και ενδεικτικές λυχνίες για φλας, μεγάλη σκάλα φώτων, πίεση λαδιού, πίεση ελαστικών, θερμαινόμενα γκριπ, χειρόφρενο, κεντρικό και πλάγιο σταντ, USB port και πρίζα 12V, Bluetooth με Noodoe
 
Αντ/κά Kymco AK550 (2017) Προτεινόμενη Λιανική (με ΦΠΑ 24%, €)
Έμβολο πλήρες: 125,5
Τελικό εξάτμισης: 609,93
Εμπρός φτερό:  57,88
Εμπρός τροχός: 586,06
Προβολέας: 605,58
Μανέτα φρένου: 97,49
Σέλα: 327,24
Πλαίσιο: 1147,92

Αρθρογράφος: gazis
Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Click to access the login or register cheese