Motocross Αρχαία Ολυμπία 2022: Δυνατός 4ος αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος – Φωτογραφίες νικητών – Αναλυτικά αποτελέσματα

Ελληνική απόβαση στο Mugello
11 Σεπτεμβρίου 2022
Νέα έκδοση S 200i ABS Ε5 του Kymco Αgility
12 Σεπτεμβρίου 2022

Motocross Αρχαία Ολυμπία 2022: Δυνατός 4ος αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος – Φωτογραφίες νικητών – Αναλυτικά αποτελέσματα

Νικητές διημέρου: Τουρατζίδης – Ανδρέου – Ράδος – Τομαρας – Καρασακαλίδης – Μπαζιος – Τσαλίκης

Έναν όμορφο αγώνα απόλαυσαν οι συμμετέχοντες στην Αρχαία Ολυμπία και οι ελάχιστοι θεατές που παρευρέθηκαν, οι υπόλοιποι μάλλον δεν θα ήθελαν να αντιμετωπίσουν την πρωινή ζέστη και υγρασία, ή είχαν μοιραστεί σε παραλίες και Rally Acropolis. Αργότερα μέσα στην ημέρα βέβαια το κλίμα δεν δημιουργούσε το παραμικρό πρόβλημα ενώ η πίστα καταβρέχθηκε όσες φορές χρειαζόταν και κάθε χθεσινή ανησυχία για το κράτημα εξανεμίστηκε, με τους αναβάτες να χαίρονται τον αγώνα τους σε συνθήκες ελάχιστης σκόνης και με σωστό τερέν.

Στην MX1 ο Τουρατζίδης (#100 Yamaha) με τον Λυρίου (#161 GAS GAS) φρόντισαν να μας δώσουν θέαμα κυρίως στο πρώτο σκέλος όταν ο Λυρίου έφυγε εμπρός όπως και εχθές. Γρήγορα ο Τουρατζίδης κατάφερε να μειώσει την διαφορά και περνώντας εμπρός να την μεγαλώσει αρκετά, χωρίς όμως λεπτό και οι δύο να αφήσουν την προσπάθεια, δίνοντας τον ρυθμό της ημέρας.

Στο δεύτερο σκέλος ο Τουρατζίδης δεν μας έκανε την χάρη μίας μάχης, έφυγε εμπρός και πήρε μία νίκη απροβλημάτιστη με διαφορά 00:29.256 και ταχύτερο χρόνο επίσης.

Ένας άλλος Τουρατζίδης βέβαια, ο αδερφός (#200 Yamaha) πάλεψε με τον εαυτό του πρώτα καθώς μας αναφέρθηκε πως ήταν τραυματισμένος από εχθές και προσπαθούσε διπλά απέναντι στον Καράκη (#123 KTM) που ήταν στην MX300 και όπως εχθές ανάμεσα σε Ανδρέου και Παπίλα, υπήρχε κόντρα παρόλο που τρέχουν σε διαφορετικές κατηγορίες. Έδωσαν τον δικό τους αγώνα και πρόσφεραν θέαμα.

Φυσικά πρώτος στην MX300 και με χρόνους που τον φέρνουν αντιμέτωπο με το πάνω μέρος της ΜΧ1, ήταν ο Ανδρέου (#161 Yamaha) που έκανε την μεγάλη διαφορά και σήμερα και οδηγούσε πετώντας. Οι παραπάνω αναβάτες ήταν η πεντάδα του διημέρου αλλά και του δεύτερου σκέλους, κι αυτό γιατί έλειπε ο Παπίλας (#22 Honda) που θα μπορούσε να είναι στο βάθρο της MX1 αλλά εξαιτίας προβλήματος δεν αγωνίστηκε στον δεύτερο αγώνα.

Στην MX2 ο Ράδος (#97 Husqvarna) είναι ο απόλυτος κυρίαρχος σταθερά και αμετακίνητα από την κορυφή της. Είναι όμως πολύ καλό σημάδι πως πίσω υπάρχει ανταγωνισμός ενώ εξαιρετικό διαγράφεται το μέλλον κοιτώντας τους πρώτους της MX125, με εξαιρετική οδήγηση και πολύ καλό επίπεδο, όπως ο Θεοδωρίδης (#344 GAS GAS) και ο Φωτάκης (#94 Yamaha) ο οποίος είναι και ιδιαίτερα εντυπωσιακός στα περάσματά του. Στη MX2 είδαμε και μάχες στις πίσω θέσεις μέχρι και το τέλος και με αρκετό θέαμα, σε έναν πολύ όμορφο αγώνα.

Στην OPEN ο Δημολιάνης (#5 GAS GAS) πήρε εκκίνηση και πάλεψε να μην αφήσει τον Τομαρα (#110 Honda) σε εύκολη νίκη. Λίγο αργότερα υπερπήδησε ένα άλμα και χωρίς πλέον περιθώριο για τα φρένα έχασε χρόνο καθώς το ίδιο έκανε και άλλος αναβάτης που ακολουθούσε. Ο Τομαράς πέρασε εμπρός και έμεινε και εκεί για την συνέχεια.

Ο άλλος σταθερά πρώτος, σταθερά με τεράστια διαφορά στην κατηγορία του, ο Καρασακαλίδης (#177 GAS GAS) στην Senior δεν απειλήθηκε καθόλου και σημείωσε άλλη μία καθαρή νίκη. Ο Καρανάσης (#271 Honda) ήταν όμως εξαιρετικός στην δεύτερη θέση και πολύ γρήγορος τόσο απέναντι τον Τσιμπρή (#33 Kawasaki) που αρχικά πάλευε πιο μπροστά, όσο και απέναντι σε έναν από τους πιο εντυπωσιακούς αναβάτες με οδηγήση σεμινάριο, τον Πρασσο (#12 Honda).

Στην MX85 που εχθές συγκέντρωσε την περισσότερη δράση από πλευράς περιστατικών την νίκη πήρε ο ταχύτερος όλων ο Μερκούρης (#111 KTM) όχι όμως και την συνολική νίκη του διημέρου καθώς εχθές, όπως λέγαμε εδώ, είχε δεχτεί την μαύρη σημαία. Η συνολική νίκη πήγε στον Μπαζιο (#28 Husqvarna) ενώ σήμερα εξαιρετικά οδήγησε και ο Παπαδάκης (#177 Yamaha) που τερμάτισε 4ος αλλά μετά από πτώση από την οποία σηκώθηκε και οδήγησε πολύ γρήγορα σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια. Εξαιρετικός και ο νεαρός Ταμβακος (#66 Yamaha) με εντυπωσιακή οδήγηση.

Στην MX65 o Τσαλίκης είχε άλλη μία φανταστική ημέρα με ταχύτερο χρόνο και εντυπωσιακό ρυθμό σε όλη την διάρκεια. Ο Φωτόπουλος (#911 Yamaha) επίσης ξεχώρισε με την εντυπωσιακή του οδήγηση παρά την πτώση του. Πτώση είχε και ο Αγγελόπουλος (#512 Kawasaki) που μεταφέρθηκε και σε ιατρείο για περαιτέρω έλεγχο από τον οποίο βγήκε δίχως προβλήματα ευτυχώς.

Γενικότερα ήταν μία ημέρα χωρίς πολλές πτώσεις που κύλισε ομαλά από την πλευρά των αγωνιζομένων.

Ακολουθούν τα αποτελέσματα αναλυτικά και οι πρώτες φωτογραφίες της Κυριακής με τους νικητές.
Θα ακολουθήσει φωτογραφικό αφιέρωμα με όλες τις φωτογραφίες του αγωνιστικού διημέρου!

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Αρθρογράφος: thanos
Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Click to access the login or register cheese