Motocross Κρηνίδες: 5ος αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος με ρεκόρ συμμετοχών και πολύ θέαμα

Οι Γιαπωνέζοι δεν θέλουν τις μοτοσυκλέτες!!!
25 Σεπτεμβρίου 2022
XTURISMO – Ιπτάμενη μοτοσυκλέτα του μέλλοντος ή απλά άλλο ένα gadget;
26 Σεπτεμβρίου 2022

Motocross Κρηνίδες: 5ος αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος με ρεκόρ συμμετοχών και πολύ θέαμα

Μαγικό αγωνιστικό κλίμα στην Καβάλα

Υπέροχη αγωνιστική ημέρα απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν στις Κρηνίδες για τον 5ο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος MOTOCROSS που μαζί με την διεξαγωγή του BMU, είδαμε πολλές συμμετοχές και πλήθος κόσμου σε ένα κλίμα που θύμισε παλιές καλές εποχές των αγώνων μοτοσυκλέτας.

Η πίστα ήταν σε εξαιρετική κατάσταση μαρτυρώντας τον μεγάλο κόπο που είχε γίνει για να φτάσει σε αυτό το σημείο αλλά και για να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση, με 185 μοτοσυκλέτες που μαζεύτηκαν συνολικά για τα δύο ξεχωριστά πρωταθλήματα, των οποίων οι κατηγορίες έτρεχαν μαζί παίρνοντας διαφορετική βαθμολογία.

Άκρως κολακευτικά τα σχόλια για την κατάσταση της πίστας και το κλίμα και από τους ξένους αθλητές με την ημέρα να εξελίσσεται όπως είχε προβλεφθεί εχθές, δηλαδή με υψηλό ανταγωνισμό αλλά ευγενή άμιλλα, τουλάχιστον σε ότι αφορά το σύνολο.

Για άλλη μία φορά οι Κρηνίδες μας έδωσαν έναν αγώνα που ήταν πρότυπο, επεμβαίνοντας και σε μικρές παρατηρήσεις για την πρόσβαση στα pit από την προηγούμενη χρονιά και στο τέλος διαχειρίστηκαν έναν πολύ υψηλό αριθμό συμμετοχών, καλύτερα από αυτό που βλέπουμε συνήθως με λιγότερες συμμετοχές.

Στον αγώνα της Senior επιτέλους ο αιώνια πρώτος με διαφορά Καρασακαλίδης (#177 GASGAS) συνάντησε για πρώτη φορά αντίσταση από το Cojanu Ionut με το #711 οπότε υπάρχει και αριθμητική σημειολογία σε αυτό το σημείο, αλλά φυσικά η κόντρα ήταν απλά για την γενική κατάταξη. Έφτασε κοντά για να παλέψει μαζί του και να υπερασπιστεί το έδαφος, αλλά μία πτώση τον ανάγκασε να μείνει πίσω, ενώ στο επόμενο σκέλος η διαφορά ήταν μικρότεροι. Οι δύο αναβάτες ήταν πρώτη με μεγάλη διαφορά από όλο το υπόλοιπο grid με εντυπωσιακή οδήγηση και πολύ δυνατό θέαμα.

Στην MX OPEN αντίστοιχη ήταν η κατάσταση με τον Τομαρα (#110 Honda) που υπερασπίστηκε και αυτός την θέση του ως πρώτος των Ελλήνων. Έμεινε βέβαια για λίγο πίσω αλλά πέρασε στο τέλος και τερμάτισε και στα δύο σκέλη σε μικρή απόσταση πίσω από τον Tsarev. Πολλές συμμετοχές σε αγώνα που εξελίχθηκε επίσης ομαλά χωρίς τραυματισμούς.

Στην MX1 την πρώτη εκκίνηση πήρε ο Τουρατζίδης (#100 Yamaha) αλλά γρήγορα ο Ivanov ο τρομερός πέρασε εμπρός. Ο Ivanov βρισκόταν σε άλλο επίπεδο και ο μόνος που μπορούσε να τα βάλει με τους κορυφαίους Έλληνες στην μεγάλη κατηγορία. Ο Georgiev προσπάθησε να πιάσει τον Λυρίου (#161 GASGAS) αλλά δεν τα κατάφερε. Στο μεταξύ ο Λυρίου είχε αρχικά την τρίτη θέση αλλά υπέκυψε στην πίεση του Κουζή (#338 MX450). Αντίστοιχα και στο επόμενο σκέλος όπου ο ρυθμός είχε ανέβει για όλους αλλά κρατήθηκε η παράταξη. Ο Ivanov έφυγε γρήγορα μπροστά αυτή την φορά και δεν πάλεψε με τον Τουρατζίδη, όπως μάχη δεν υπήρχε και με τον Κουζή, ενώ και ο Λυρίου ξεμπέρδεψε γρήγορα με τον Georgiev. Στην MX300 που τρέχει μαζί με την MX1 Καράκης (#123 KTM) και Ανδρέου (#101 Yamaha) έκαναν την δική τους μάχη, εντυπωσίασαν δίνοντας και θέαμα και παίρνοντας από μία νίκη ο καθένας. Ο Ανδρέου αντιμετώπισε πρόβλημα με την μοτοσυκλέτα του στο δεύτερο σκέλος που του στέρησε μία καλύτερη απόδοση, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε η μόλις τρίτη συμμετοχή στην συγκεκριμένη κατηγορία, ο Ασημακόπουλος (#57 Yamaha).

 

Στην MX2 ο Ράδος (#97 Husqvarna) υπερασπίστηκε την έδρα μας και στο δεύτερο σκέλος πήρε μία φοβερή νίκη έναντι του Tompa με το #411 που είχε νικήσει στο πρώτο σκέλος. Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας ή πολύ θεαματικός, αναλόγως πως τον ζούσες, καθώς το κυνήγι του Ράδου ήταν από τον πρώτο γύρο μέχρι και την καρό σημαία! Μία σπουδαία νίκη και μία δεύτερη θέση για τον καλύτερο αναβάτη της MX2 στην γενική και δύο πρώτες θέσεις για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι ο απολογισμός και από τον 5ο αγώνα για τον αλάνθαστο της MX2. Επάξια ο Καρασάββας (#212 GASGAS) με δύο δεύτερες θέσεις και ο Μπακας (#29 Yamaha) με δύο τρίτες θέσεις. Στην MX125 ο Θεοδωρίδης (#344 GASGAS) είχε έναν πολύ καλό ρυθμό και στην γενική της κατηγορίας και για το πανελλήνιο όπου συγκέντρωσε 47 βαθμούς, με τον Γκαλίπη (122 KTM) και τον Παπαδόπουλο (#31 Yamaha) να συγκεντρώνουν 42 και 38 αντίστοιχα.

 

 

Στον αγώνα της MX85 πτώση είχαμε για τον πρώτο πρωταθληματικά από την ελληνική πλευρά, από την οποία όμως ανέκαμψε γρήγορα και πήρε την νίκη στο ελληνικό σκέλος. Ο Μερκούρης (#111 KTM) συγκέντρωσε 50 βαθμούς ενώ συνολικά έναν φανταστικό αγώνα είχαμε και από τους Ταμβάκο (#66 Yamaha) και Παπαδάκη (#177 Yamaha) με 42 και 40 βαθμούς αντίστοιχα.

Θα επανέλθουμε με περισσότερα και φυσικά με μία μεγάλη συλλογή φωτογραφιών!

 

 

 

 

 

 

 

Αρθρογράφος: thanos
Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Click to access the login or register cheese