MotoGP Αργεντινή: Πρώτη νίκη στην ιστορία για Aprilia και Aleix Espargaro!

Ζωντανεύει η Gilera με καρδιά από Aprilia
3 Απριλίου 2022
MotoGP Αργεντινής: Έγραψε ιστορία ο Aleix Espargaro, πρώτη νίκη της Aprilia
4 Απριλίου 2022

MotoGP Αργεντινή: Πρώτη νίκη στην ιστορία για Aprilia και Aleix Espargaro!

Νέος επικεφαλής του πρωταθλήματος

Πλούσιος συναισθημάτων ο αγώνας, όπου μπορεί να μην υπήρξαν αρκετές δυνατές μάχες σώμα με σώμα που θα έτρεφαν καλύτερα το κοινό, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπήρχε πραγματικό, αγωνιστικό θέαμα. Δεν υπάρχουν πολλά παραδείγματα με την υπομονή που έχει δείξει ο Aleix Espargaro για να καταφέρει σήμερα να δακρύζει κατά τον εθνικό ύμνο, στην πρώτη θέση του βάθρου. 200 εκκινήσεις και σήμερα η πρώτη νίκη, ο Aleix Espargaro είναι παράδειγμα επιμονής και πρέπει τουλάχιστον  αυτό να μείνει από την σημερινή ημέρα.

Η οποία δεν ξεκίνησε καλά, καθώς ο Aleix είχε μία άσχημη εκκίνηση με τον Martin, χθεσινό φαβορί για την pole position, να περνά μπροστά και να μένει μπροστά. Πίσω από την Ducati μία μεγάλη πάλη για την δεύτερη θέση αλλά απόλυτα καθαρή από όλους, δίνει στον Martin την ευκαιρία να ανοίξει την διαφορά. Ο Pol Espargaro αντιθέτως έκανε πολύ γρήγορη εκκίνηση φεύγοντας απότομα στα δεξιά του για να αποφύγει τον αδερφό του που δεν ξεκίνησε καλά και να βρει καθαρό έδαφος, τελικά οι δύο Espargaro έστριψαν σχεδόν μαζί με τον Aleix να καταφέρνει να μείνει τελικά δεύτερος.

Είναι μία στιγμή που παράγει αδρεναλίνη καθώς όλοι προσπαθούν να περάσουν εμπρός και με τον Marini να δίνει μάχη να κρατήσει τις Suzuki πίσω έχοντας μπροστά του τον Pol Espargaro. Ο Dovizioso μένει στο box από μηχανικό πρόβλημα με την ανάρτηση της μοτοσυκλέτας του που έχει μείνει με την συγκράτηση της προφόρτισης κολλημένη, ενώ ο Vinales δείχνει πως δεν μπορεί να κάνει ό,τι και ο ομόσπονδος Espargaro. Ο Marini δίνει τη  θέση του στις Suzuki και στον 7ο γύρο ο Pol Epsargaro που είναι πολύ πίσω από τους δύο πρώτους, αλλά παραμένει στο βάθρο κυνηγώντας τους και μαζί τον αδερφό του, παραμένει συγκεντρωμένος όσο ψαλιδίζουν δεκάτο-δέκατο την διαφορά μέχρι που κάνει το πρώτο λάθος. Πίσω του ο Rins σε μία κίνηση που δεν μας έχει συνηθίσει, μία κίνηση που δείχνει εν συναίσθηση και δεν είναι το χαρακτηρισιτκό του. Δεν ορμά να πιάσει την θέση αμέσως, αλλά σηκώνει κεφάλι και σιγουρεύεται πως ο Pol Espargaro δεν θα γυρίσει αμέσως στην γραμμή του, συναντώντας τον κι ανταλλάσοντας χρώμα στο φαίρινγκ. Απλά και καθαρά ο Rins παίρνει την θέση του βάθρου με τον Mir στην πέμπτη θέση αρκετά πιο πίσω.

Παράλληλα με όλα αυτά ο Morbidelli εγκαταλείπει από μηχανική βλάβη, κάνοντας αξιολύπητη της εικόνα της Yamaha εκείνη την στιγμή στο και με τον Quartararo να είναι εκτός δεκάδας!

Ο Zarco παίζει με τον Quartararo όλη αυτή την ώρα, ο Quartararo τελικά περνά μπροστά, ο Zarco παίρνει την θέση του πίσω εκμεταλλευόμενος την τεράστια διαφορά δύναμης με την Yamaha, αλλά αμέσως μετά πέφτει γλιτώνοντας τον Quartararo από το επίπονο αυτό παιχνίδι.

Στον 9ο γύρο ο Aleix κάνει το πρώτο του λάθος, σε πέντε στροφές κάνει το επόμενο και κρατιέται όμως κοντά στον Martin ενώ υπάρχει πάντα η πιθανότητα να δούμε δύο Espargaro στο βάθρο παρόλο που ο Rins έχει ανοίξει την ψαλίδα της διαφοράς.

Στον 15ο γύρο αυτή η πιθανότητα εξαφανίζεται καθώς ο Pol Espargaro αδειάζει τον εμπρός τροχό στην αλλαγή κατεύθυνσης και σημειώνει πτώση προς μεγάλη του απογοήτευση. Η μόνη πλέον μάχη εμπρός μένει να είναι ανάμεσα σε Ducati και Aprilia με το κενό τους να εξαλείφεται και να αρχίσουν να πλησιάζουν σε στροφές με την Ducati να ανοίγει ξανά στο ποιο ανοικτό κομμάτι της πίστας. Ο Martin δεν είναι εύκολος αντίπαλος όταν είναι μπροστά, πόσο μάλλον στην πρώτη θέση σε μία σεζόν που δεν τον έχει αφήσει να αναδείξει την πραγματική του αξία με συνεχείς ατυχίες. Δεν σκοπεύει όμως να πιέσει τόσο που να γίνει και το λάθος.

Ο Aleix κάνει την επόμενη επίθεση ανοίγοντας νωρίς το γκάζι, παίρνοντας το slipstreaming και επιχειρώντας να κερδίσει στα φρένα τον Martin, που είναι τραβηγμένο σενάριο και για αυτό δεν του βγήκε, ευτυχώς χωρίς συνέπειες μένοντας στην δεύτερη θέση και χωρίς νέο, μεγαλύτερο κενό.

Στα σημεία της πίστας με συνεχείς στροφές που υπερτερεί η Aprilia, ο Martin κλείνει την πόρτα στον Aleix αλλάζοντας γραμμή, με ένα έξυπνο αγώνα στρατηγικής όπου ο μεγάλος αντίπαλος είναι πίσω του. Και έτσι ελλείψει άλλων ευκαιριών και στον 20ο τελικά γύρο, ο Aleix επαναλαμβάνει το ίδιο ακριβώς λάθος. Κι αυτή την φορά χωρίς άλλες συνέπειες πέρα από τον Rins που ελπίζει να το συνεχίσουν για να πλησιάσει. Στον επόμενο γύρο ο Aleix Espargaro παίρνει ξανά την ίδια θέση και ετοιμάζεται να κάνει ακριβώς την ίδια προσπάθεια.

Δεν είναι πως δεν μαθαίνει από τα λάθη του, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Αυτή την φορά μένει στο πλάι του Martin, ρυθμίζει το φρένο πολύ καλύτερα και έχοντας την εσωτερική μετατρέπει το προσπέρασμα σε block pass παίρνοντας την πρώτη θέση.

Αυτό ήταν. Το προσπέρασμα που θα θυμάται πάντα, εκείνο που του δίνει την νίκη. Πλέον ο Aleix πρέπει να ξεφεύγει μερικά δέκατα στις στροφές για να μην καταφέρει να επιτεθεί ο Martin και ευτυχώς δεν έχει πολλούς γύρους μπροστά του γιατί δεν είναι μία εύκολη υπόθεση. Στην έναρξη του τελευταίου γύρου, όλα δείχνουν πως θα τα καταφέρει. Ο Rins είναι πίσω για 0.988 και ο Aleix έχει αφήσει αρκετές μοτοσυκλέτες πίσω τον Martin μέχρι που το κενό τους φτάνει το 0.678 και όλο ανεβαίνει όσο ο Martin μένει πίσω, κοντά στον Rins.

Δεν τους σταματά τίποτα τώρα.

Ο Aleix Espargaro παίρνει μία φοβερή νίκη. Η Apilia κερδίζει την πρώτη της νίκη. O Aleix είναι πρώτος στο πρωτάθλημα δεν μπορούσε να γίνει καλύτερο! Ο Pol Espargaro είναι συγκινημένος, δακρυσμένος. Μία μετάφραση είναι αυτή για το πλάνο που εμφανίζεται στις οθόνες των τηλεθεατών. Διαφορετικά μπορείς να πεις πως πρόκειται για χαρμολύπη να βλέπει τον αδερφό του να κερδίζει ενώ εκείνος είναι με DNF στο box και είναι γνωστό πως τα δύο αδέρφια δεν είναι ιδιαίτερα δεμένα και υπάρχει κόντρα μεταξύ τους. Σε κάθε περίπτωση την σωστή μετάφραση την δίνει ο ίδιος ο Pol όταν αμέσως μετά τον αγώνα και ενώ ο Aleix δίνει συνέντευξη πηγαίνει να τον συγχαρεί και να τον αγκαλιάσει με δάκρυα στα μάτια.

Την χαρά της Aprilia δεν μπορεί να την στερήσει κανείς όμως. Ο Aleix Espargaro κερδίζει για πρώτη φορά στην καριέρα του! Η Aprilia παίρνει την πρώτη της νίκη! Το πρωτάθλημα έχει έναν καινούριο διεκδικητή, δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Σε τρεις αγώνες έχουν ανέβει στο βάθρο 9 αναβάτες, κανένας δεν είναι φαβορί, ούτε για την τρίτη θέση και αυτό είναι καλό για εκείνους που παρακολουθούν φανατικά τους αγώνες, και κακό για εκείνους που θέλουν να έχουν άποψη χωρίς να βλέπουν όμως, χωρίς να επενδύουν τον χρόνο και θα ήθελαν μονάχα από τις επικεφαλίδες να μπορούν να σχολιάσουν. Τώρα αυτό δεν γίνεται. Δεν ξέρεις ποιον να ακολουθήσεις τυφλά και να είναι σίγουρο πως είσαι με τον νικητή ή έστω δεύτερη και τρίτη θέση. Για όσους όμως πραγματικά αγαπούν το άθλημα είναι εκπληκτικές εποχές. Η Aprilia στην κορυφή! Της αξίζει με το παραπάνω, ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ!
Μπράβο Aleix Espargao!

Α/Α

Αναβάτης

ΜΟΤΟ

Ταχ.

Χρόνος

1

41AleixEspargaro

Aprilia

173.2

41’36.1980

2

89JorgeMartin

Ducati

173.2

+0.807

3

42AlexRins

Suzuki

173.1

+1.33

4

36JoanMir

Suzuki

173.1

+1.831

5

63FrancescoBagnaia

Ducati

172.8

+5.84

6

33BradBinder

KTM

172.8

+6.192

7

12MaverickViñales

Aprilia

172.8

+6.54

8

20FabioQuartararo

Yamaha

172.5

+10.215

9

72MarcoBezzecchi

Ducati

172.4

+12.622

10

23EneaBastianini

Ducati

172.3

+12.987

11

10LucaMarini

Ducati

172.3

+13.962

12

30TakaakiNakagami

Honda

172.3

+14.002

13

88MiguelOliveira

KTM

172.2

+14.456

14

43JackMiller

Ducati

172.2

+14.898

15

73AlexMarquez

Honda

171.6

+23.472

16

25RaulFernandez

KTM

171.5

+25.862

17

87RemyGardner

KTM

171.3

+28.711

18

40DarrynBinder

Yamaha

171.3

+28.784

19

6StefanBradl

Honda

171

+31.943

20

4AndreaDovizioso

Yamaha

147.6

42’57.6400

Non-classified riders

21FrancoMorbidelli

Yamaha

163.4

7 Laps

44PolEspargaro

Honda

172.8

14 Laps

5JohannZarco

Ducati

170.6

5 Laps

49FabioDi Giannantonio

Ducati

171.2

22 Laps

 

Αρθρογράφος: thanos
Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to access the login or register cheese