MotoGP Αυστρίας: Έπαιξε με το μυαλό του και τα κατάφερε…

Μια ξεχωριστή μηχανή που φτιάχτηκε για ξεχωριστό σκοπό – Newsbeast
10 Αυγούστου 2019
To μέλλον της κίνησης σε δύο τροχούς με τη σφραγίδα της BMW – Newsbeast
11 Αυγούστου 2019

Αυτό που όλοι περιμέναμε, έναν αγώνα που ο Marquez δεν θα φύγει μπροστά στερώντας μας την αγωνία για το ποιος θα νικήσει, έναν αγώνα που θα ήταν απάντηση για όλα όσα έχουμε ζήσει στην σύντομη εποχή της νεότερης ιστορίας αυτής της πίστας, ήρθε σήμερα: Ο Dovizioso κέρδισε τον Marquez σε μία εντυπωσιακή μάχη και σε πλήρη αντιδιαστολή όλων όσων έγιναν δύο χρόνια πριν – και για να ακριβολογούμε, όλα όσα έχουν κάνει οι δυο τους και στην Ιαπωνία, τότε που η Honda δεν είχε την δύναμη να τα βάζει με την Ducati στην ευθεία.

Σήμερα η στρατηγική του Dovizioso πέτυχε στο εκατό τοις εκατό και μάλιστα με τον Marquez να γνωρίζει το παιχνίδι από την αρχή, μία παρτίδα πόκερ με ανοικτά χαρτιά. Μόλις χθες ο Marquez έλεγε πως ο Dovizioso θα προσπαθήσει να με παρασύρει να κάνω το λάθος και αντίθετα με εκείνο που θα περίμενε κανείς για κάποιον που έχει πλήρη επίγνωση του παιχνιδιού που πέτυχε, αυτό ακριβώς έγινε από την πρώτη στροφή. Ο Dovizioso ήξερε πως έπρεπε να πιέσει τον Marquez, κι εκείνος θα έπαιρνε το ρίσκο, διότι «είμαι ο Μάρκ και έπρεπε να το κάνω» όπως είπε αμέσως μετά την καρό σημαία ο ίδιος.

Η διαφορά στην επιλογή του ελαστικού ήταν αισθητή για τον Marquez και το κατάλαβε στην αρχή του αγώνα, από εκεί και πέρα και ο Dovizioso δεν ήταν σίγουρος για τίποτα. Το μόνο σίγουρο για εκείνον ήταν πως είχε την αυτοπεποίθηση πως ο συνδυασμός Honda και Marquez δεν είναι δυνατός στην Αυστρία, πως στην πίστα αυτή ο Ισπανός δεν έχει κερδίσει. Και η αυτοπεποίθηση παίζει τεράστιο ρόλο στα MotoGP, καμία φορά τον μεγαλύτερο από όλους.

Στην εκκίνηση ο Marquez ξεκίνησε άψογα, κρατήθηκε μπροστά και αμέσως ένιωσε την επίθεση του Dovizioso, θέλοντας να απαντήσει και ανάλογα – ωθήθηκε στο λάθος και οι δυο τους πάτησαν εκτός γραμμής χάνοντας την θέση τους. “Θα φρενάρω, όποτε φρενάρει και ας βγούμε μαζί έξω”, ήταν εκείνο που είπε στον εαυτό του ο Marquez, όπως ξεκάθαρα δήλωσε στην συνέντευξη τύπου πριν λίγα λεπτά. Κι αυτό ακριβώς είναι που δεν περιμένεις από κάποιον που προηγείται στο πρωτάθλημα και πρέπει απλά να προσέχει. Ο Quartararo βρέθηκε να οδηγεί την κούρσα και είναι η μόνη Yamaha που θα μπορούσε να κρατηθεί εκεί έστω και για λίγο. Αργότερα θα βρισκόταν εμπρός από τον Rossi, σε έναν μεταξύ τους αγώνα ανάμεσα σε διαφορετικά μοντέλα της M1, απόδειξη πως η μοτοσυκλέτα δεν είναι η αποκλειστική αιτία για την απόδοση της ομάδας της Yamaha, όπως άλλωστε και ο Rossi πρόσφατα παραδέχτηκε.

Με τον Quartararo να οδηγεί εμπρός οι υπόλοιποι μάχονταν μεταξύ τους και ταυτόχρονα να περάσουν τον Miller που ήταν σε καταπληκτική φόρμα. Ο Dovizioso ήταν ο πρώτος που το κατάφερε και σχεδόν αμέσως κατάπιε την Yamaha του Quartararo με καθαρή υπεροχή δύναμης μοτοσυκλέτας. Ο Marquez ακολούθησε και ο Quartararo αντιστάθηκε στα φρένα υποδεικνύοντας στόφα πρωταθλητή, αυτό που μία μέσα πιθανότατα θα γίνει…

Την ίδια στιγμή που ο Marquez θα περνούσε τον Dovizioso, στην ίδια στροφή, ο Miller θα έπεφτε. Η ένατη στροφή, μία αρκετά τεχνική στροφή που οι διαφορετικές γραμμές θέλουν προσοχή, θα στερούσε από τον Miller την ευκαιρία να αποδείξει τους λόγους που τους αξίζει μία καθαρά εργοστασιακή μοτοσυκλέτα.

Η KTM του Espargaro θα παρουσίαζε επίσης πρόβλημα μέσα στην στροφή, θα έσβηνε και την νύφη θα πλήρωνε ο Crutchlow που ξαφνικά δεν είχε που να πάει.

Ο Rins αντιστάθηκε σε κάθε προσπέραση που του έγινε έχοντας βρεθεί ακόμη και κοντά στο βάθρο, αλλά η Suzuki σήμερα δεν γινόταν να κρατήσει τον ρυθμό που θα έπρεπε για να μείνει μπροστά από τον Rossi, πόσο μάλλον να πιάσει τον Quartararo. Ο Vinales έφτασε έως και την τέταρτη θέση στην εκκίνηση, αλλά ο ρυθμός του δεν ήταν εκείνος που έπρεπε για να μείνει πολύ κοντά στις υπόλοιπες Yamaha, που έσπασαν σε μία αλυσίδα με κενά μεγαλύτερα από δευτερόλεπτο.

Το ζεύγος εμπρός ήταν εκείνο που κράτησε την αγωνία στο κατακόρυφο και έσωσε την φήμη της Αυστριακής πίστας ως το μέρος που πρέπει κανείς να επισκεφτεί για να ζήσει έναν συναρπαστικό αγώνα. Ο Doviziso φαινόταν πως βρισκόταν συνέχεια στο όριο, το κενό με τον Marquez δεν μεγάλωσε ποτέ ιδιαίτερα, δεν ξεπέρασε το ¼ του δευτερολέπτου αλλά δεν υπήρξε και σταθερό. Ο Dovizioso προσπαθούσε απλά να είναι εκεί, δίπλα στον Marquez περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή και ο Marquez ήξερε πως έπρεπε να αμυνθεί. Όλοι περίμεναν την στιγμή που θα γινόταν η κίνηση και τότε η μάχη που δόθηκε ήταν από εκείνες που είχαν καιρό να συμβούν σε αυτή την σεζόν. Οι δυο τους ήθελαν να δώσουν άμεση απάντηση και να μην αφήσουν τον άλλο να ξεφύγει εμπρός!

Ο Dovizioso θα έκανε τελικά ένα μικρό λάθος ανοίγοντας γραμμή και ο Marquez θα το εκμεταλλευόταν, την στιγμή που φαινόταν πως ήθελε απλά να περιμένει να φτάσουμε στο τέλος πριν κάνει την κίνησή του. Να ανατρέψει έτσι το σερί αποτυχιών που έχει απέναντι στον Dovizioso στην προσπάθεια να τον κερδίσει στην τελευταία στροφή. Όταν όμως έχει την ευκαιρία, τότε την παίρνεις, αλλά η μικρή διαφορά που κτίστηκε εκείνη την στιγμή γρήγορα καλύφτηκε με τον Dovizioso να εκδηλώνει άμεσα την πρόθεσή του. Δεν περίμενε να φτάσουν τα πράγματα στην τελευταία στροφή, δεν είχε σκοπό να δώσει σε αυτή την μικρή αντιπαράθεση Honda + Ducati + τελευταία στροφή, μία ισότιμη συνέχεια: Δεν προλάβαινε όμως παρά μόνο τότε να προσπαθήσει για την νίκη. «Στην χειρότερη περίπτωση θα έμενα δεύτερος, ούτε που ήξερα αν θα καταφέρω να κρατηθώ στην γραμμή», αλλά αυτό ακριβώς έγινε τελικά για τον Dovizioso -που ακουμπώντας τον Marquez ή το αντίθετο σε μία τέτοια μάχη- κατάφερε να πάρει μία εντυπωσιακή νίκη.

Ο Dovizioso δεν ήταν σήμερα ταχύτερος από τον Marquez και έκανε και περισσότερα λάθη. Είχε όμως καλύτερη επιλογή ελαστικού και τον τρόπο να τον παρασύρει σε μία μάχη που το δικό του ελαστικό δεν θα έκανε την διαφορά…

Αντί για έναν βαρετό αγώνα στην Τσεχία, μέσα σε ένα σερί απόλυτα διασκεδαστικών και θεαματικών σεζόν στα MotoGP, ο αγώνας της Αυστρίας μας έδωσε την ενέργεια που είχε λείψει. Οι δύο πρώτοι γύροι και οι τελευταίοι τέσσερις ήταν απίστευτα δυναμικοί για την Ducati, και την νίκη την κέρδισε πανάξια απέναντι στο φαβορί για το μέλλον των MotoGP!

Moto2

Την ατυχία των MotoGP και την σημερινή ανακοίνωση πως αποσύρεται από την Moto2 ως κατασκευαστής, η KTM την γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο, με μία νίκη μέσα στο σπίτι της! Μία νίκη που ήρθε όταν όλοι όσοι τα έβαζαν με τον Binder έπεφταν από την υπερπροσπάθειά τους. Μεγάλος άτυχος ο Gardner, που από την δεύτερη θέση βρέθηκε δύο φορές στην τρίτη και την τέταρτη όταν από λάθος άνοιγε γραμμή, παλεύοντας μετά για την επάνοδο. Η κίνησή του να επιστρέψει άμεσα στην αγωνιστική γραμμή την τελευταία φορά που το έκανε αυτό, βρήκε εκεί τον Alex Marquez και στην δυνατή μεταξύ τους σύγκρουση, ο Marquez κατάφερε να μείνει στην σέλα του με τον Gardner να πέφτει. Φανερά απογοητευμένος έκανε το επόμενο μεγάλο λάθος, έμεινε για μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου πάνω στην πίστα να κοιτά σαν χαμένος την ευκαιρία μίας νίκης να χάνεται. Γλίτωσε από ένα μικρό θαύμα να τον πατήσει κάποιος από όλους τους υπόλοιπους… Λίγο αργότερα ο νεότερος Marquez θα έβλεπε την μάχη των Basianini και Marini να καταλήγει σε τραγωδία όταν ο Luca έχασε πρόσφυση και πήρε μαζί του τον Enea. Παρόλο που ο Marquez πλησίασε τον Binder έκανε πολύ σωστά να εκμεταλλευτεί το δώρο που του δινόταν για το πολύ σημαντικό πρωτάθλημα, στην βαθμολογία του οποίου προηγείται, ώστε να κρατηθεί στην δεύτερη θέση. Η KTM γιόρτασε έτσι μία νίκη στην Moto2 ταυτόχρονα με την ανακοίνωση πως αποσύρεται από κατασκευαστής.

Στην Moto3 ο Romano Fenati πήρε μία δύσκολη νίκη με αρκετή διαφορά για τα δεδομένα της κατηγορίας αυτής, την πρώτη του μετά από όλα όσα έχει κάνει και αξίζουν την δικαιολογημένη οργή του κόσμου απέναντί του…

 

ΘΕΣΗ

ΑΝΑΒΑΤΗΣ

ΜΟΤΟ

Km/h

Χρόνος/Διαφ.

1

Andrea DOVIZIOSO

Ducati

183.2

39’34.771

2

Marc MARQUEZ

Honda

183.2

+0.213

3

Fabio QUARTARARO

Yamaha

182.8

+6.117

4

Valentino ROSSI

Yamaha

182.6

+7.719

5

Maverick VIÑALES

Yamaha

182.6

+8.674

6

Alex RINS

Suzuki

182.6

+8.695

7

Francesco BAGNAIA

Ducati

182.0

+16.021

8

Miguel OLIVEIRA

KTM

182.0

+16.206

9

Danilo PETRUCCI

Ducati

181.9

+17.350

10

Franco MORBIDELLI

Yamaha

181.7

+20.510

11

Takaaki NAKAGAMI

Honda

181.5

+22.273

12

Johann ZARCO

KTM

181.3

+25.503

13

Stefan BRADL

Honda

180.8

+31.962

14

Aleix ESPARGARO

Aprilia

180.6

+34.741

15

Karel ABRAHAM

Ducati

179.6

+48.109

16

Andrea IANNONE

Aprilia

175.8

1 Lap

 

Tito RABAT

Ducati

181.3

8 Laps

 

Jack MILLER

Ducati

181.7

21 Laps

 

Hafizh SYAHRIN

KTM

173.3

26 Laps

 

Pol ESPARGARO

KTM

170.8

27 Laps

 

Cal CRUTCHLOW

Honda

170.2

27 Laps

 

Αρθρογράφος: thanos

Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.