MOTRON: Η νέα μάρκα που έρχεται στην αγορά!

Honda CB350 RS 2021: Νέο retro μοντέλο με προδιαγραφές και για Ευρώπη
16 Φεβρουαρίου 2021
Αποστολή Ιταλία Aprilia Tuono 660: Οδηγούμε το μεσαίο streetfighter του Noale
16 Φεβρουαρίου 2021

Ολοκληρώθηκε σήμερα η teaser σειρά video όπου ο κεντρικός χαρακτήρας Max Deeps κυνηγούσε το “M” και προσπαθούσε να καταλάβει τι συμβολίζει. Δεν είναι άλλο από την νέα μάρκα MOTRON, μία δημιουργία 100% του KSR Group με στόχο την αγορά ολόκληρης της Ευρώπης.

Για αυτό και το πρώτο μοντέλο που βλέπουμε είναι μία on-off 125 κυβικών, το X-Nord με 17άριδες τροχούς, συνδυασμό αναλογικών οργάνων και οθόνης και ικανοποιητικές, ευρωπαϊκές διαστάσεις, κρίνοντας από τα οδηγικά πλάνα που έχουν γυριστεί στην Αυστρία, την έδρα του KSR Group.

Δείτε εδώ το VIDEO με την αποκάλυψη της MOTRON

Ακριβώς γιατί στοχεύουν σε μία Ευρωπαϊκή αγορά, οι άνθρωποι της MOTRON ξεκινούν την εισαγωγή από το X-Nord 125, μιας και σε όλη την Ευρώπη η κατηγορία αυτή είναι εξαιρετικά δημοφιλής και αποτελεί την είσοδο στον μοτοσυκλετιστικό κόσμο για μεγάλο μέρος του κοινού. Μην κοιτάτε που εδώ στην Ελλάδα έχουμε απαξιώσει την κατηγορία αυτή ακολουθώντας διαφορετική πολιτική στα διπλώματα, στην Γαλλία και στην Γερμανία, τις μεγαλύτερες αγορές στην οποία στοχεύει δυναμικά η MOTRON, τα 125 είναι η εισαγωγή στον κόσμο της μοτοσυκλέτας και λειτουργούν δημιουργώντας και μοτοσυκλετιστική συνείδηση, με μεγάλες πιθανότητες ο ιδιοκτήτης να ακολουθήσει την γκάμα της μάρκας όταν θα είναι έτοιμος να περάσει σε μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα.

Ωστόσο υπάρχουν καλά νέα και για την Ελληνική αγορά: Από δικές μας, αποκλειστικές πληροφορίες, μαθαίνουμε πως το X-Nord θα είναι διαθέσιμο και στα 400 κυβικά ενώ στο video βλέπουμε κι ένα ηλεκτρικό παπί αλλά κλασσικής σχεδίασης, εξαιρετικά όμορφο όπως και ένα σκούτερ 125 κυβικών με 16άριδες τροχούς. Είναι εντυπωσιακό που στο λανσάρισμα της μάρκας βλέπουμε να φιγουράρει και το παπί, μία κατηγορία δικύκλων που έχει κοινό μονάχα στην Ελλάδα και από εκεί και πέρα στην Ασία. Ασιατικά βέβαια είναι και τα εργοστάσια που κατασκευάζουν τα μοντέλα της MOTRON, προσεκτικά επιλεγμένα από το KSR Group για να κάνουν την διαφορά στην Ευρώπη με ένα λόγο τιμής/απόδοσης άκρως ανταγωνιστικό. Αν το έλεγε κάποιος άλλος θα ακουγόταν παχιά δήλωση, όταν το λέει αυτό το KSR Group αποκτά μεγαλύτερο βάρος, γνωρίζοντας πως τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει η πύλη της Ευρώπης για τις ασιατικές μάρκες. Είναι οι μεγαλο-διανομείς της Benelli, της CFMOTO και έχουν δικές τους μάρκες όπως την Brixton, και τώρα και την MOTRON!

Συνολικά η μάρκα ξεκινά αυτή την στιγμή με 8 μικρές μοτοσυκλέτες και σκούτερ και 4 ηλεκτρικά ενώ πολύ σύντομα τα μοντέλα θα γίνουν 14 μοντέλα, άλλη μία αποκλειστική πληροφορία που έχουμε αυτή την στιγμή. Πέρα από το X-Nord σε δύο εκδόσεις, το site της εταιρείας μας δείχνει το Revolver και το WARRIOR 400. Η MOTRON δεν δίνει επίσημα τα τεχνικά χαρακτηριστικά για το WARRIOR αυτή την στιγμή, περιοριζόμαστε μόνο πως θα είναι ανταγωνιστικό σε επιδόσεις και κρατάμε την εντυπωσιακή του εμφάνιση. Υπάρχουν λοιπόν μοτοσυκλέτες 125 έως 400 κυβικά, το X-Nord έχει και street αδερφάκι δηλαδή, παπιά που το πρώτο το είδαμε σήμερα αλλά και σκούτερ. Τα σκούτερ θα ξεκινούν από 50 κυβικά, έτσι ώστε να πιάνουν δυναμικά την κατηγορία διπλωμάτων ΑΜ που επίσης κυριαρχεί στην υπόλοιπη Ευρώπη και η γκάμα των πρώτων μοντέλων συμπληρώνεται και με ηλεκτρικά.

Το KSR Group στοχεύει η MOTRON να γίνει σημείο αναφοράς στην Ευρώπη για προσιτές και καλές μοτοσυκλέτες, το οποίο είναι από μόνο του μία δύσκολη υπόθεση. Μόνο προσιτές και μόνο καλές είναι το εύκολο, ο συνδυασμός στοχεύει στον υψηλό ανταγωνισμό και εμείς από την πλευράς μας αυτό ακριβώς θέλουμε να βλέπουμε, διότι έτσι βελτιώνονται τα πράγματα για τον τελικό καταναλωτή.

Το X-Nord συστήνεται με υδρόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα, εξατάχυτο κιβώτιο, 12,5 ίππους στις 9.500 στροφές και 1Kg.m ροπής στις 5.500 στροφές με CBS στα φρένα, ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι και 175 κιλά γεμάτο, με 14 λίτρα ρεζερβουάρ. Πράγμα που σημαίνει πως περιμένουμε και αυξημένη αυτονομία.

Καλωσορίζουμε λοιπόν την MOTRON, που ταυτόχρονα με την υπόλοιπη Ευρώπη θα έρθει και στην Ελλάδα, και στο επόμενο διάστημα θα βλέπουμε σταδιακά και τα υπόλοιπα μοντέλα που θα απαρτίζουν την πρώτη εικόνα της πλούσιας γκάμας με την οποία ξεκινά την πορεία της.

Δείτε τα πρώτα μοντέλα της MOTRON εδώ

Αρθρογράφος: thanos

Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.
Click to access the login or register cheese