Mutares – Επενδυτική εταιρεία αποκτά τον έλεγχο της Peugeot Motorcycles

EICMA 2022 – MBP SC300 2023
23 Νοεμβρίου 2022
17.000 ευρώ σε δημοπρασία το σκούτερ του Rossi από τις σεζόν 2008-2009
23 Νοεμβρίου 2022

Mutares – Επενδυτική εταιρεία αποκτά τον έλεγχο της Peugeot Motorcycles

Κοινό ανακοινωθέν από τη Mahindra και τη Mutares.de

Στις 10 Νοεμβρίου, η Mahindra που μέχρι πρότινος είχε το 100% της Peugeot Motorcycles, ανακοίνωσε από κοινού με την γερμανική εταιρεία επενδύσεων Mutares, πως συμφώνησε να πουλήσει το 50% των μετοχών της στους Γερμανούς, οι οποίοι αποκτούν μερίδιο ελέγχου 80% στην γαλλική εταιρεία μοτοσυκλετών και scooter.

Η Mahindra παραμένει συνιδιοκτήτρια της Peugeot Motorcycles, με στόχο την υποστήριξη της ανάπτυξης της γαλλικής φίρμας τα επόμενα χρόνια. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2023, μετά από τη σύμφωνη γνώμη των δύο Δ.Σ., και τους απαραίτητους αντιμονοπωλιακούς ελέγχους των ελεγκτικών μηχανισμών.

Η Peugeot Motorcycles έχει το αρχηγείο της στην Mandeure της Γαλλίας, με εισοδήματα 140 εκατομμυρίων ευρώ, κατασκευάζοντας δίκυκλα και τρίκυκλα οχήματα που καταλήγουν σε 3.000 σημεία πωλήσεων στη Γαλλία, αλλά και σε παγκόσμια κλίμακα, σε τρεις διαφορετικές ηπείρους.

Η εταιρεία έχει το εργοστάσιο κατασκευής της στην Mandeure, μια κοινοπραξία με την JNQQ (Jinan Qingqi Motorcycle Co., Ltd.) στην Κίνα, και συνεργασίες για κατασκευή των οχημάτων της με διάφορες ασιατικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της THACO στο Βιετνάμ.

Αναφερόμενος στην νέα συμφωνία με τη Mutares, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της M&M (Mahindra 7 Mahindra) Rajesh Jejurikar, δήλωσε: “υποδεχόμαστε με χαρά την Mutares στην Peugeot Motorcycles. Οι ενέργειες μας έχουν στόχο την συνέχεια της πορείας της Peugeot Motorcycles που μετρά 124 χρόνια ιστορίας. Με ένα αναγνωρισμένο ιστορικό στη μεταμόρφωση εταιρειών σε Ευρωπαϊκά εδάφη, μαζί με την ειδίκευση τους στη βιομηχανία οχημάτων, η Mutares είναι ιδανικός συνεργάτης για να ενδυναμώσει και να αναπτύξει τη φίρμα με τη συνεχιζόμενη υποστήριξη της M&M.”

Αντίστοιχα, ο CIO της Mutares, Johannes Laumann δήλωσε: “αυτή είναι η 13η αγορά της Mutares το 2022. H Peugeot Motorcycles είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία με πλούσια ιστορία ως ο παλαιότερος κατασκευαστής μηχανοκίνητων δικύκλων του κόσμου. Είμαστε περήφανοι που συσχετιζόμαστε με αυτή τη φίρμα, και πιστεύω πως θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε την αληθινή δυναμική της, με την μεγάλη εμπειρία μας στον τομέα, τη δυνατή μας ομάδα και με τον συνεργάτη μας M&M. Επιπλέον, η Peugeot Motorcycles λειτουργεί ως ΟΕΜ (Original Equipment Manufacturer) και προσβλέπουμε σε μια τεράστια δυνατότητα συνεργασιών στον τομέα της Atomotive & Mobility βιομηχανίας.”

Το Mahindra Group έχει έτος ίδρυσης το 1945, μια πολυεθνική ομοσπονδία εταιρειών με 260.000 υπαλλήλους, σε περισσότερες από 100 χώρες. Παράγει αγροτικά μηχανήματα, αυτοκίνητα, έχει εταιρείες πληροφορικής και οικονομικών υπηρεσιών και είναι η μεγαλύτερη εταιρεία τρακτέρ στον κόσμο, όσον αφορά στον όγκο παραγωγής. Έχει επίσης παρουσία στους τομείς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, logistics, ακινήτων, κ.α.

Η Mutares SE & Co. KgaA με έτος ίδρυσης το 2008, είναι εταιρεία επενδύσεων με έδρα το Μόναχο έχει γραφεία σε Μόναχο, Άμστερνταμ, Φρανκφούρτη, Ελσίνκι, Λονδίνο, Μαδρίτη, Μιλάνο, Παρίσι, Στοκχόλμη και Βιέννη, ενώ αγοράζει εταιρείες μεσαίου μεγέθους που έχουν βάση την Ευρώπη και έχουν σημαντική δυναμική εξέλιξης, και τις πουλά ξανά αφού τις έχει σταθεροποιήσει και επανατοποθετήσει στην αγορά.

Αρθρογράφος: gazis
Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to access the login or register cheese