Suzuki Burgman Street 125EX – Μικρό πολυεργαλείο πόλης

Triumph Speed Triple 1200 RR Bond Edition – Παρουσιάστηκε στην Intermot 2022
4 Οκτωβρίου 2022
Aναλυτική παρουσίαση της νέας Ducati Multistrada V4 Rally
4 Οκτωβρίου 2022
Το νέο μικρό scooter της Suzuki, αποτελεί όπως μας λέει και το σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί, ένα “ιδανικό συνδυασμό επιδόσεων, ευελιξίας, άνεσης, πρακτικότητας, βέλτιστης οικονομίας καυσίμου και χαμηλών εκπομπών ρύπων. Από το κομψό στυλ του έως το πλούσιο πλήθος χαρακτηριστικών του, το νέο Burgman Street 125EX είναι σίγουρο ότι θα τραβήξει την προσοχή σας.”

Το νέο Burgman εισάγει για πρώτη φορά σε σκούτερ ή μοτοσυκλέτα Suzuki την τεχνολογία κινητήρα Suzuki Eco Performance Alpha (SEP-α). Με την προσθήκη του νέου Engine Auto Stop-Start (EASS) και του νέου Silent Start System, το SEP-α βελτιώνει την εμπειρία οδήγησης ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνει νέα επίπεδα οικονομίας καυσίμου και αθόρυβης λειτουργίας. Το Engine Auto Stop-Start (EASS), είναι το σύστημα διακοπής του κινητήρα κατά τη λειτουργία του ρελαντί όταν το scooter βρίσκεται σε στάση. Αυτό μειώνει την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων, επομένως αποδεικνύεται εξαιρετικά ωφέλιμο όταν σταματάτε στα φανάρια ή όταν οδηγείτε σε κίνηση με συχνές στάσεις. Το Silent Starter System εκκινεί αθόρυβα τον κινητήρα -με ένα μικρό άνοιγμα του γκαζιού- και λειτουργεί σε συνδυασμό με το EASS για να συνεχίσετε την οδήγηση. Ο κινητήρας εκκινεί ομαλά, παρέχοντας μια πιο εκλεπτυσμένη εμπειρία οδήγησης από οποιοδήποτε προηγούμενο scooter Suzuki. 

burgman_street125_1.jpg

Η κατανάλωση καυσίμου είναι χαμηλή (1,9L/100km) και οι εκπομπές CO2 είναι μόλις 44g/km σε δοκιμές λειτουργίας WMTC με EASS. Ο κινητήρας SEP-α αποδίδει εξαιρετικά, παρέχοντας εντυπωσιακή επιτάχυνση και άμεση απόκριση ακόμα και με ένα μικρό άνοιγμα του γκαζιού. Η ισχυρή απόδοση ροπής του, υπερέχει μέσα στην κυκλοφοριακή συμφόρηση, ακόμα και όταν μεταφέρετε συνεπιβάτη. Ο κινητήρας αποδίδει μέγιστη ιπποδύναμη 8.4hp (6,3 Kw) στις 6.500 rpm και μέγιστη ροπή 10,0 Nm στις 5.500 rpm Ο αερόψυκτος σχεδιασμός του κινητήρα SOHC τον καθιστά αξιόπιστο, είναι εύκολος στη συντήρηση και οικονομικός στη λειτουργία του. Επιπλέον, είναι συμπαγής και ελαφρύς, χαρακτηριστικά που συμβάλλουν στην επίτευξη της ευελιξίας και στη μεγιστοποίηση της άνεσης του αναβάτη. Ο αποθηκευτικός χώρος των 21,5 λίτρων κάτω από τη σέλα παρέχει βολικό χώρο για τσάντες και άλλα αντικείμενα, ενώ οι θήκες αριστερά και δεξιά κάτω από το τιμόνι προσφέρουν βολική αποθήκευση για μικρά αντικείμενα που μπορεί να θέλετε να έχετε κοντά σας. Μια εύχρηστη πρίζα USB 2Α που βρίσκεται μέσα στην αριστερή θήκη σάς επιτρέπει επίσης να επαναφορτίζετε το smartphone σας ενώ οδηγείτε. Το πάτωμα προσφέρει άπλετο χώρο για τα πόδια και μία άνετη θέση οδήγησης.

burgman_street125_4.jpg

Στα κύρια χαρακτηριστικά του Burgman Street 125EX συναντάμε:

 • Ελαστικά tubeless Dunlop D307N και προσφέρουν ανώτερη απόδοση και πιο ομαλή οδήγηση, ιδιαίτερα σε λιθόστρωτα και άλλες ανώμαλες επιφάνειες του δρόμου.
 • Το Σύστημα Συνδυασμένων Φρένων της Suzuki (με ένα δισκόφρενο διαμέτρου 190mm μπροστά και ταμπούρο130mm πίσω) υποστηρίζει ένα ισορροπημένο φρενάρισμα κατανέμοντας τη δύναμη τόσο μπροστά όσο και πίσω όταν πιέσετε την αριστερή μανέτα του φρένου.
 • Το μακρύ μεταξόνιο 1.290mm βοηθά το Burgman Street 125EX να παρέχει μεγάλη σταθερότητα στην ευθεία, με ή χωρίς επιπλέον φορτίο.
 • Η οδήγηση σε ανώμαλο οδόστρωμα γίνεται εύκολη χάρη στην άφθονη απόσταση από το έδαφος (160mm).
 • Το ρεζερβουάρ καυσίμου 5,5 λίτρων σε συνδυασμό με τον οικονομικό κινητήρα επιτυγχάνει αυτονομία περίπου 289 χιλιομέτρων.

burgman_street125_2.jpg

Επίσης παρόντα είναι:

 • Ένα ζευγάρι από ανθεκτικά βοηθητικά άγκιστρα σας επιτρέπουν να κρεμάτε διάφορα αντικείμενα μπροστά σας. Το πίσω άγκιστρο μπορεί να διπλωθεί όταν δεν χρησιμοποιείται.
 • Με το Suzuki Easy Start System, μπορείτε να εκκινήσετε τον κινητήρα με ένα γρήγορο πάτημα της μίζας. Ένας μόνο διακόπτης που ελέγχει τις λειτουργίες εκκίνησης και διακοπής βρίσκεται βολικά τοποθετημένος στο τιμόνι δεξιά για εύκολο χειρισμό.
 • Ο προβολέας LED είναι τοποθετημένος χαμηλά, χαρακτηρίζεται από έναν ξεχωριστό σχεδιασμό και διαθέτει ενσωματωμένα φώτα θέσης LED.
 • Τα φώτα τύπου LED πίσω με ενσωματωμένα φλας, προσθέτουν στον κομψό χαρακτήρα του πίσω μέρους του μοντέλου.
 • Ο πλήρης ψηφιακός πίνακας οργάνων πολλαπλών λειτουργιών για το Burgman Street 125EX εμφανίζει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε και η οθόνη LCD είναι φωτιζόμενη για μεγιστοποίηση της ορατότητας τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα.
 • Η ένδειξη Suzuki Eco Drive Indicator στο ταμπλό οργάνων ανάβει όταν το scooter οδηγείται με αποδοτικό τρόπο και βοηθά τον αναβάτη να μάθει τεχνικές για τη μεγιστοποίηση της οικονομίας καυσίμου.

Το Burgman Street 125EX αναμένεται στην Ελλάδα στις αρχές του 2023.

Αρθρογράφος: info@bikeit.gr (Νίκος Τσαμάνδουρας)
Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to access the login or register cheese