VOGE: Συνέντευξη με τον γενικό διευθυντή Ευρώπης

440 ξέχασαν τα κράνη τους στο σπίτι κατά το περασμένο τριήμερο
2 Νοεμβρίου 2022
Οδηγούμε Super Soco CPX στην Μόντσα!
2 Νοεμβρίου 2022

VOGE: Συνέντευξη με τον γενικό διευθυντή Ευρώπης

Το παρόν και το μέλλον της premium μάρκας της Loncin

Έως τώρα οι άνθρωποι που καθορίζουν τη στρατηγική και το μέλλον των κινέζικων εταιρειών δεν είχαν άμεση επαφή με το ευρύ ευρωπαϊκό κοινό, ούτε καν με τους δημοσιογράφους! Τόσο στις διεθνείς εκθέσεις, όσο και στις εθνικές αγορές, την εκπροσώπησή τους αναλάμβαναν ουσιαστικά οι τοπικοί εισαγωγείς, οι οποίοι με την σειρά τους έχουν μεν μια καλή γενική εικόνα για την εταιρεία που αντιπροσωπεύουν, όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι οι άνθρωποι που παίρνουν επί της ουσίας τις αποφάσεις και σίγουρα δεν έχουν έτοιμες όλες τις απαντήσεις στα δεκάδες ερωτήματα που υπάρχουν.

Όσο καλά κι αν γνωρίζουμε το μέγεθος και τις δραστηριότητες της Loncin, μέσα από την συνεργασία της με την BMW, έχοντας αναλάβει για λογαριασμό της γερμανικής εταιρείας την κατασκευή των δικύλινδρων εν σειρά κινητήρων της σειράς F800/F900, αλλά και την κατασκευή ολόκληρου του scooter C400/C400X/C400GT, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές απορίες σχετικά με την στρατηγική και το μέλλον της VOGE, η οποία δημιουργήθηκε από την μητρική LONCIN με σαφή στόχο τις εξαγωγές στις αγορές του δυτικού κόσμου.

Όπως καταλαβαίνετε, η ευκαιρία που μας δόθηκε να έχουμε μια αρκετά μεγάλης διάρκειας συνέντευξη με τον κύριο Allen Yin, ο οποίος κατέχει τη θέση του Vice General Manager για την Ευρώπη δεν μπορούσε να χαθεί και ταυτόχρονα αποτελεί δείγμα της διαφοράς που έχει η VOGE από τις άλλες εταιρείες της Κίνας αυτή τη στιγμή.

Κι αυτό πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα, διότι οι εταιρείες είναι οι άνθρωποί τους και ειδικά στην περίπτωση των κινέζικων εταιρειών υπάρχει αυτή τη στιγμή πέπλο μυστηρίου σχετικά με τους ανθρώπους που τις διοικούν.

Προφανώς έχει μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε ποια νέα μοντέλα θα δείξει στην EICMA η VOGE την επόμενη εβδομάδα, όμως ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει να μάθουμε πως βλέπουν οι άνθρωποι της Loncin και φυσικά της VOGE την συνολική εικόνα του μοτοσυκλετισμού και την θέση τους μέσα στο σύνολο της βιομηχανίας δικύκλων.

Γι΄αυτό και η φράση του κυρίου Allen Yin πως στόχος της LONCIN είναι να γίνει άμεσος ανταγωνιστής των ιαπωνικών εργοστασίων, όχι μόνο ως προς τις πωλήσεις και τα μερίδια αγοράς, αλλά ως προς την ποιότητα και τεχνολογία των δικύκλων τους, είναι η σημαντικότερη φράση που έχουμε ακούσει από άνθρωπο που βρίσκεται μέσα στον πυρήνα των αποφάσεων ενός κινέζικου εργοστασίου έως σήμερα.

Εμείς αυτό κρατήσαμε ως το σημαντικότερο όλων από τα λόγια του Allen Yin, έστω κι αν είπε πολλά άλλα τα οποία έχουν εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον για το άμεσο μέλλον της VOGE στην ευρωπαϊκή αγορά.

Όπως είπαμε ήδη, την άλλη εβδομάδα στην EICMA η VOGE θα προσθέσει στη γκάμα της επισήμως τα νέα μοντέλα του 2023, εκ των οποίων τα δύο αφορούν τις πιο εμπορικές κατηγορίες της ευρωπαϊκής και της ελληνικής αγοράς. Το ένα θα είναι ένα μικρό, σπορ scooter στα 125/150 κυβικά και το άλλο θα είναι ένα ολοκαίνουριο δικύλινδρο on-off στη μεσαία κατηγορία κυβισμού.

Αμφότερα αναμένεται να δώσουν πολύ μεγάλη ώθηση στις πωλήσεις της VOGE διότι πρόκειται τις πιο hot κατηγορίες με μεγάλα μερίδια αγοράς.

Την ίδια στιγμή η VOGE ετοιμάζεται να κάνει ένα μεγάλο άλμα στη γκάμα της, προσθέτοντας και το δικύλινδρο εν σειρά On-off των 900 κυβικών!

Προφανώς η άφιξη αυτής της μοτοσυκλέτας θα δημιουργήσει ένα “κενό” στη γκάμα μεταξύ του μονοκύλινδρου 650 και του δικύλινδρου 900.

Μην στεναχωριέστε όμως, διότι αυτός ο δικύλινδρος εν σειρά θα αποκτήσει και μικρότερου κυβισμού εκδόσεις…

Αυτά αφορούν το άμεσο μέλλον, δηλαδή τα επόμενα δυο-τρία χρόνια, διότι στα σχέδια της μητρικής Loncin είναι να αποκτήσει η VOGE ακόμα και τετρακύλινδρους εν σειρά κινητήρες!   

Όλα αυτά δείχνουν τη δυναμική και τους στόχους της εταιρείας, αλλά στην πραγματικότητα όλα τα κινέζικα εργοστάσια κινούνται στα ίδια πλαίσια και έχουν την ίδια στρατηγική.

Εκείνο που διαφοροποιεί την VOGE από τους υπόλοιπους αυτή τη στιγμή είναι η πραγματοποίηση αυτής της συνέντευξης και ο ίδιος ο κύριος Allen Yin.

Όχι απλά είναι νέος και ενθουσιώδης, αλλά είναι ένας άνθρωπος με… αυτιά! Εξαιρετικά σπάνιο στις μέρες μας να βρεις ανθρώπους με αυτιά – ιδιαίτερα σε τέτοιες θέσεις.

Ακόμα πιο σπάνιο είναι να έχεις την ευκαιρία ενός άμεσου και ανοιχτού διαλόγου με υψηλόβαθμο στέλεχος κινέζικης εταιρείας.

Σίγουρα κάτι αλλάζει στην βιομηχανία δικύκλων της Κίνας και η VOGE είναι από τις πρώτες εταιρείες της χώρας της που καταλαβαίνει πόσο διαφορετικό είναι να πουλάς φτηνά scooter και πόσο διαφορετικό είναι να πουλάς μεγάλες μοτοσυκλέτες.

 

Αρθρογράφος: Babis
Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Click to access the login or register cheese