Yamaha MT-07 & MT-125 2023

O Πάολο Σιμοντσέλι στο σημείο που έχασε το γιό του πριν 11 χρόνια
25 Οκτωβρίου 2022
Οδηγούμε MOTO GUZZI V100 Mandello S 2023 – Αποστολή στην Ιταλία
25 Οκτωβρίου 2022

Yamaha MT-07 & MT-125 2023

Νέα TFT οθόνη οργάνων και στα δύο, και Traction Control στο 125

Τα Yamaha MT-07 και MT-125 του 2023 θα κυκλοφορήσουν με νέα, έγχρωμη TFT οθόνη οργάνων με συνδεσιμότητα, ενώ η ιαπωνική εταιρεία προικίζει με Traction Control μόνο το 125, λόγω του πιο high-end προφίλ του.

Θυμάστε τα TFT όργανα των Zontes 310 T1 του 2020 με τις 4 διαφορετικές απεικονίσεις; Τότε μπορεί κάποιοι να κορόιδευαν την κίνηση αυτή ως “gadget” κι ως φθηνή κίνηση εντυπωσιασμού από τους Κινέζους, όμως τρία χρόνια αργότερα η Yamaha κάνει μια ανάλογη κίνηση στα MT-07 & MT-125, χαρίζοντας τους TFT οθόνη 5 ιντσών με 2 διαφορετικές απεικονίσεις!

Οι δυο απεικονίσεις έχουν τίτλους Street Theme και Touring Theme, με την πρώτη να έχει πιο σύγχρονη εμφάνιση με στροφόμετρο με μπάρες στην κορυφή, και με ψηφιακές ενδείξεις ταχύμετρου και δείκτη σχέσης κιβωτίου, ενώ η δεύτερη έχει πιο συμβατικό στιλ με στρογγυλό στροφόμετρο αναλογικού τύπου στα δεξιά της οθόνης, και ψηφιακό κοντέρ στα αριστερά. Θα σας δείχναμε και τη δεύτερη απεικόνιση, αν η Yamaha είχε φροντίσει να την περιλάβει στο press kit της -επιφυλασσόμαστε για το μέλλον.

Τα νέα όργανα έρχονται με συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth, με τον αναβάτη να συνδέει τη μοτοσυκλέτα με το Smartphone του χρησιμοποιώντας την εφαρμογή MyRide για να δει εισερχόμενες τηλεφωνικές κλήσεις, email και SMS στην TFT οθόνη της μοτοσυκλέτας. Το σύστημα μπορεί επίσης -αν ρυθμιστεί κατάλληλα- να προειδοποιήσει τον αναβάτη για κάποιο τεχνικό θέμα που μπορεί να ανιχνεύσει και να στείλει email σε κάποιον dealer ή σε άλλη επαφή που έχει ορίσει ο αναβάτης.

Μέσω του MyRide ο αναβάτης μπορεί επίσης να παρακολουθεί διάφορες πληροφορίες της μοτοσυκλέτας (που η Yamaha δεν αναφέρει), να καταγράφει τη διαδρομή του, και να καταγράφει στοιχεία επιτάχυνσης, χιλιομετρικής απόστασης που διένυσε, τελικής ταχύτητας και γωνίας κλίσης. Σημειώστε όμως πως τα προηγούμενα στοιχεία βασίζονται στους αισθητήρες του smartphone του αναβάτη και δεν έχουν μεγάλη ακρίβεια.

Δυστυχώς η συνδεσιμότητα των νέων οργάνων δεν περιλαμβάνει πλοήγηση -ούτε όμως και μουσική.

Για να διευκολύνει τώρα η Yamaha τον αναβάτη στην τοποθέτηση quickshifter μετά την αγορά, έχει εφοδιάσει το νέο MT-07 με τα απαραίτητα ηλεκτρονικά.

Οι υπόλοιπες αλλαγές του MT-07 για το 2023 αφορούν σε ένα βαμμένο μπροστινό φτερό, και νέο δεξί διακόπτη για τον χειρισμό της νέας οθόνης.

Το MT-07 του 2023 θα κυκλοφορήσει στα ίδια χρώματα με το 2022, ήτοι Cyan Storm, Icon Blue και Tech Black. 

Δίπλα στο MT-07 η Yamaha ανανέωσε και το MT-125 για το 2023, το οποίο δέχθηκε την ίδια TFT έγχρωμη οθόνη οργάνων με τον μεγάλο αδελφό, με μία όμως απεικόνιση ενδείξεων (Street) αντί για τις 2 του 07.

Η συνδεσιμότητα συνοδεύει και το 125, με ενδείξεις εφαρμογών, τηλεφωνίας, κ.α.

Το μεγάλο νέο με το MT-125 είναι η προσθήκη συστήματος ελέγχου πρόσφυσης, σύστημα που η Yamaha τοποθέτησε στο 125, αλλά όχι στο MT-07. Αυτό γιατί συγκριτικά στις κατηγορίες τους το MT-125 είναι στο άνω άκρο των 125, τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε τιμή (και για αυτό μας παραξενεύει το γεγονός πως δεν έχει κι αυτό δυο απεικονίσεις ενδείξεων), ενώ το MT-07 παρά τον αδιαμφισβήτητο fun χαρακτήρα του διατηρεί ένα πιο οικονομικό προφίλ με χαμηλότερο επίπεδο εξοπλισμού.

Στον κορυφαίο εξοπλισμό του MT-125 περιλαμβάνεται ανεστραμμένο πιρούνι, συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση, μεγάλης διαμέτρου δισκόφρενο με ακτινική δαγκάνα μπροστά, και κινητήρας με μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων.

Τα χρώματα του MT-125 του 2023 παραμένουν ίδια με το 2022, δηλαδή Cyan Storm, Icon Blue και Tech Black.

Αρθρογράφος: gazis
Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to access the login or register cheese