Yamaha Ténéré 700 & Rally Edition 2023 – Οθόνη, χρώματα και ευκολίες

Η Yamaha γράφει ιστορία με τον τερματισμό δυο Ténéré 700 World Raid στον Africa Eco Race
1 Νοεμβρίου 2022
Νέα Yamaha Tenere 700 & Tenere 700 Rally 2023: Αναβάθμιση εξοπλισμού
1 Νοεμβρίου 2022

Με περιορισμένες βελτιώσεις στην υπάρχουσα βάση προχωρά στο 2023 η Yamaha με τη μεσαία της adventure μοτοσυκλέτα.

Έχοντας πουλήσει πάνω από 40,000 μοτοσυκλέτες μόνο στην ευρωπαϊκή αγορά από το 2019 ως σήμερα, η Yamaha συνεχίζει να ραφινάρει την Ténéré 700 διατηρώντας την τεχνική βάση της μοτοσυκλέτας ως έχει.

Οι βελτιώσεις και αναβαθμίσεις που θα φέρει η επόμενη χρονιά στις δύο βασικές εκδόσεις, Ténéré 700 και Ténéré 700 Rally Edition περιλαμβάνουν μερικές επεμβάσεις που απλά θα κάνουν ευκολότερη τη ζωή του αναβάτη τους.

2023 YAM XTZ700 EU DPBMC STU 001 03 preview

Η πρώτη και πιο εμφανής αλλαγή αφορά στα όργανα, όπου αμφότερες οι εκδόσεις εξοπλίζονται με μια νέα οθόνη, έγχρωμη TFT με διαγώνιο 5 ιντσών, ξανά όρθια τοποθετημένη, στη θέση της LCD που φορούσε ως και το μοντέλο του 2022.

Η νέα οθόνη διαθέτει δύο επιλογές εμφάνισης, στημένες ανάλογα με τις ανάγκες χρήσης. Η Explorer mode εστιάζει περισσότερο στο στροφόμετρο βάζοντάς το σε πρωταγωνιστική θέση στο μέσο της, ενώ η Street επιστρέφει σε μια πιο συμβατική εργονομία με στρογγυλά ρολόγια για τις ενδείξεις ταχύτητας και στροφών.

2023 YAM XTZ700 EU DPBMC DET 008 03 preview

Ένα ακόμη νέο στοιχείο που έρχεται με την καινούργια οθόνη είναι η συνδεσιμότητα με τηλέφωνο μέσω Bluetooth και της δωρεάν εφαρμογής MyRide, καθώς το κιτ επικοινωνίας Communication Control Unit (CCU) είναι ενσωματωμένο στον βασικό εξοπλισμό και των δύο εκδόσεων Ténéré 700. Αυτό θα επιτρέψει την προβολή στην οθόνη πληροφοριών από το τηλέφωνο (κλήσεις, μηνύματα κλπ) καθώς και την επισκόπηση διαφόρων παραμέτρων της μοτοσυκλέτας μέσω της σχετικής εφαρμογής.

Το σύστημα επιπλέον θα προειδοποιεί τον αναβάτη για ενδεχόμενο τεχνικό πρόβλημα και θα το επικοινωνεί μέσω email σε όποια επαφή έχει ορίσει ο ιδιοκτήτης της μοτοσυκλέτας – λ.χ. ο μηχανικός του.

Άλλες δυνατότητες που ανοίγονται συνδέοντας τη μοτοσυκλέτα με την εφαρμογή της Yamaha είναι η καταγραφή διαδρομών με βασικά στοιχεία αυτών – όπως ταχύτητα, επιτάχυνση, υψομετρικές διαφορές κ.ά. – καθώς και τον διαμοιρασμό τους μέσω Διαδικτύου.

2023 YAM XTZ700SP EU RW DET 005 03 preview

Αλλαγές συναντάμε στη διαχείριση του συστήματος ABS, όπου η απλή δυνατότητα απενεργοποίησης έχει πλέον εμπλουτιστεί με μια τριπλή επιλογή: ενεργό παντού, μόνο μπροστά και απενεργοποίηση.

Ακόμη, η Yamaha κάνει στα Ténéré 700 και Ténéré 700 Rally Edition του 2023 ό,τι και στο ανανεωμένο ΜΤ-07 που αποκάλυψε πριν μερικές μέρες, προεγκαθιστώντας την καλωδίωση του quickshifter ώστε να είναι πολύ πιο απλό για τον ιδιοκτήτη να το προσθέσει εκ των υστέρων, εφόσον το επιλέξει από τη συλλογή Yamaha Genuine Accessories.

2023 YAM XTZ700 EU MDNMA STU 005 03 preview

Οι επεμβάσεις της Yamaha συνεχίζονται με επανασχεδιασμένη μανέτα μπροστινού φρένου ώστε να είναι ανθεκτικότερη σε ενδεχόμενο πτώσης.

Τέλος, ο εξοπλισμός των δύο Ténéré 700 εμπλουτίζεται με μια χρήσιμη παροχή ρεύματος USB και LED φλας.

2023 YAM XTZ700SP EU RW STU 001 03 preview

Στα εμφανισιακά η Yamaha παρουσιάζει δύο νέα χρώματα για τη βασική έκδοση Ténéré 700, τα Icon Blue (μπλε) και Tech Kamo (γκρι/μαύρο), ενώ η Ténéré 700 Rally Edition παραμένει ως τη γνωρίζουμε, αποκλειστικά με το Heritage White (λευκό) χρώμα και τα Speed Block γραφικά.

Αρθρογράφος: info@bikeit.gr (Σπύρος Τσαντήλας)
Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to access the login or register cheese