Κymco Ionex – Δείτε το στο Scooter Festival

Agility +300 - Scooter Festival 2019
4 νέα μοντέλα Kymco στο Scooter Festival
12 Ιουνίου 2019
DCR-018-Billet-Sting-DNA-Filters-BMW-R-nineT-The-Bike-Shed-6
DNA DCR 018 @Ημέρες Μοτοσυκλέτας 2019
18 Ιουνίου 2019
KYMCO iONEX στο Scooter Festival & Electric Bike Show 2019
Scooter Festival-Sponsored by Motul
KYMCO iONEX στο Scooter Festival & Electric Bike Show 2019

Κymco Ionex: Το σύστημα που εξαφανίζει τους ρύπους

Scooter Festival 2019

Πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα

Η Kymco παρουσιάζει το σύστημα ionex, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας νέας εποχής ηλεκτρικής μετακίνησης με καινοτόμα οχήματα και ανοικτές ενεργειακές πλατφόρμες. Το ionex είναι μια λύση που αλλάζει το κατεστημένο εξαλείφοντας όλα τα εμπόδια για τον «πράσινο» δρόμο:
1. Με την αρχιτεκτονική ionex, το ηλεκτρικό scooter για πρώτη φορά ξεπερνά τους συμβιβασμούς που χαρακτηρίζουν ένα αντίστοιχο όχημα.
2. Με την ενεργειακή φιλοσοφία του συστήματος ionex, η φόρτιση δεν απαιτεί πλέον αναμονή.
3. Με το σύστημα ionex καλύπτονται όλα τα σενάρια φόρτισης σε ιδιωτικό ή/και δημόσιο περιβάλλον, προσφέροντας μέγιστη εμβέλεια 200 χλμ.
4. Με τη δημόσια υποδομή φόρτισης μπαταριών του συστήματος ionex, οι συμμετέχουσες χώρες έχουν ένα οικονομικά εφικτό σχέδιο για την εφαρμογή πράσινης επανάστασης σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο. Στα χέρια τους είναι τώρα ένα πλήρες οικολογικό σχέδιο που αλλάζει το κατεστημένο.

«Η ηλεκτρική ενέργεια είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες της προσωπικής μας μετακίνησης» δήλωσε ο Allen Ko, πρόεδρος της Kymco. «Με το Ionex θέλουμε να κάνουμε τον κόσμο πιο πράσινο, τις πόλεις πιο καθαρές και την ηλεκτρική μετακίνηση μια ρεαλιστική πραγματικότητα για τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο. Η Kymco έχει δεσμευτεί στη δημιουργία της σημαντικότερης μεταμόρφωσης στην πρόσφατη ιστορία» πρόσθεσε.

Μέχρι σήμερα η αγορά ενός ηλεκτρικού οχήματος σήμαινε αποδοχή τεράστιων συμβιβασμών. Η εύρεση ενός χώρου φόρτισης ήταν δύσκολη, η μπαταρία απαιτούσε μεγάλο χώρο αποθήκευσης, η αφαίρεσή της ήταν επίσης κουραστική και το μεγάλο βάρος της πολύ περιοριστικό στη μεταφορά. Η Kymco πρωτοπορεί τεχνολογικά και δίνει τη δυνατότητα αφαίρεσης των μπαταριών με πολύ εύκολο τρόπο. Με το πάτημα ενός κουμπιού ανοίγει το δάπεδο και ένας αθόρυβος μηχανισμός φέρνει τις μπαταρίες στην επιφάνεια και σε ιδανική θέση για τη συρταρωτή ανύψωσή τους. Οι χειρολαβές στο πάνω σημείο κάνουν την προσθαφαίρεση εύκολη και γρήγορη. Οι μπαταρίες του συστήματος ionex είναι compact διαστάσεων και ιδιαίτερα κομψές σε σχεδίαση. Ζυγίζουν λιγότερο από 5 κιλά και μεταφέρονται εύκολα από οποιονδήποτε. Η τοποθέτησή τους κάτω από το δάπεδο, πέραν της ευχρηστίας, βοηθά και στην επίτευξη χαμηλότερου κέντρου βάρους του οχήματος. Ταυτόχρονα, αυτή η αρχιτεκτονική προσφέρει μεγάλο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα. Ωστόσο και αν ο αναβάτης απαιτεί τη μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία του οχήματος, αυτός ο ίδιος χώρος κάτω από τη σέλα μπορεί να φιλοξενήσει έως και τρεις εξτρά μπαταρίες!

KYMCO iONEX στο Scooter Festival & Electric Bike Show 2019
KYMCO iONEX στο Scooter Festival & Electric Bike Show 2019

Τέλος στην αναμονή για φόρτιση

Η πεποίθηση που επικρατούσε μέχρι σήμερα είναι πως, αφού συνδέσετε το όχημα για να το φορτίσετε μέσω πρίζας, θα πρέπει να περιμένετε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Από την άλλη, αν βγάλετε την μπαταρία για να τη φορτίσετε σε άλλο χώρο, δεν μπορείτε να πάτε πουθενά. Η Kymco αναθεωρεί αυτήν την ανεπιθύμητη κατάσταση και δημιουργεί μια επαναστατική εφαρμογή μέσω του συστήματος ionex. Αυτό σημαίνει πως τώρα πια μπορείτε να οδηγήσετε το όχημα ακόμα και όταν αφαιρεθούν οι μπαταρίες. Γιατί απλώς κάθε scooter Κymco ionex διαθέτει και μια μόνιμη εσωτερική μπαταρία. Όταν οι αναβάτες φορτίζουν τις αφαιρούμενες εκτός του οχήματος, το scooter τη χρησιμοποιεί σαν μοναδική πηγή ενέργειας προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί. Δεν απαιτεί μέριμνα από τον αναβάτη, καθώς διατηρείται συνεχώς πλήρως φορτισμένη από τις προσθαφαιρούμενες. Το σύστημα ionex κάνει όλες τις μπαταρίες να συνεργάζονται άψογα και με τον τρόπο αυτόν οι αναβάτες οδηγούν χωρίς να ανησυχούν για κάτι.

Απρόσκοπτη οδήγηση, μεγάλη αυτονομία

Το άγχος της εμβέλειας και ο περιορισμένος αριθμός σταθμών φόρτισης είναι οι βασικοί δισταγμοί όλων όσων σκέπτονται να προβούν σε αγορά ηλεκτρικού οχήματος. Το σύστημα ionex δίνει τη λύση σε κάτι που μέχρι σήμερα φαινόταν ανέφικτο. Με τα δημόσια σημεία φόρτισης και τις πολλαπλές επιλογές που δίνει στον αναβάτη, η ηλεκτρική μετακίνηση πλέον δεν έχει όριο. Η φόρτιση μπορεί να γίνει με ποικίλους τρόπους και με τις μπαταρίες μέσα ή έξω από το όχημα.

Δίκτυο σημείων φόρτισης

Περιστασιακά οι αναβάτες θέλουν να επαναφορτίζουν τις μπαταρίες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το σύστημα ionex προσφέρει ένα εκτεταμένο δίκτυο, όπου οι αναβάτες μπορούν να τις παραδώσουν για να φορτιστούν και με τη χρονική περίοδο που απαιτείται να μη ξεπερνά τη μία ώρα. Μπορούν επίσης να τις ανταλλάξουν με πλήρως φορτισμένες και να μη χάσουν καθόλου χρόνο.

KYMCO iONEX στο Scooter Festival & Electric Bike Show 2019
KYMCO iONEX στο Scooter Festival & Electric Bike Show 2019

Δυνατότητα ενοικίασης μπαταριών

Στην περίπτωση που ο αναβάτης θέλει να καλύψει μεγάλη απόσταση, το δίκτυο ionex του προσφέρει τη δυνατότητα να νοικιάσει μπαταρίες. Κάθε scooter που υποστηρίζει το σύστημα ionex μπορεί να δεχθεί κάτω από τη σέλα του έως και τρεις εξτρά μπαταρίες, που συνδυαστικά με τις υπάρχουσες προσφέρουν αυτονομία έως και 200 χιλιόμετρα.

Μια διαφορετική προσέγγιση

Για το πέρασμα στο επόμενο επίπεδο, η Kymco ενστερνίζεται το πνεύμα της κοινής χρήσης. Όλοι καλούνται να λάβουν μέρος σε αυτό το ανοικτό ενεργειακό δίκτυο. Εκτός από τη βελτίωση της δημόσιας εικόνας τους, οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις μπορούν να προσελκύσουν ένα ιδιαίτερα αυξημένο κοινό.

Το μέλλον μόλις ξεκίνησε

Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, η Kymco θα παρουσιάσει 10 ηλεκτρικά μοντέλα που θα ενστερνίζονται τη φιλοσoφία ionex. Παράλληλα, θα οργανώσει τη δημιουργία σημείων εξυπηρέτησης σε 20 χώρες και θα διοχετεύσει στην αγορά περισσότερα από 500.000 ηλεκτρικά μοντέλα. Tο σύστημα ionex σίγουρα αποτελεί την πλέον σημαντική κοινωνική προσφορά της Kymco από τη στιγμή της ίδρυσής της. Η πλατφόρμα είναι ανοικτή για ενσωμάτωση και από άλλους κατασκευαστές, δίνοντας τη δυνατότητα σε ακόμα περισσότερο κόσμο να εκμεταλλευτεί το σύστημα ionex. Τώρα το πόσοι κι αν ακολουθήσουν είναι κάτι που θα το γνωρίζουμε μέσα στα επόμενα 1-2 χρόνια. Η Kymco άνοιξε τον δρόμο και τίποτα δεν τη σταματά!

KYMCO iONEX στο Scooter Festival & Electric Bike Show 2019
Scooter Festival-Sponsored by Motul

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to access the login or register cheese